Страви на Різдво (7січня) Різдво Христове - це головне свято християн, яке має свої кулінарні традиції. Різдвяний стіл повинен бути простим і скромним. У цей день закінчується великий сорокаденний піст, тому на стіл дозволено подавати будь-які страви з м'яса і молочних продуктів. На Різдво віруючі відзначають не тільки народження Христа, а й зняття харчових обмежень. Основні традиційні страви, які подають до столу на Різдво: кутя та узвар — господарі цього святкового дня; качка або гусак, фаршировані яблуками; запечена індичка; голубці з м’ясом і рисом ; риба в будь-якому вигляді; холодець; ковбаси; паштети; салати; випічка з сиром; млинці та млинці з начинкою; пряники; пироги з капустою, грибами, маком, родзинками.
Кольорове желе шарами в стаканчику Для кожного шару розведіть желе окропом, як зазначено на упаковці. Перемішайте, щоб порошок добре розчинився. Краще починати з одного кольору. 2. До половини желе додайте 1/2 склянки сметани або йогурту, перемішайте. Розлийте вершковий шар по стаканчиках і приберіть в холодильник. В іншу половину желе, того ж кольору, додайте 3 ст. л. води і відкладіть в сторону. 3. Коли перший шар застигне, вилийте зверху другий шар. Після застигання повторіть процес для інших пакетиків желе.