Презентація "Структура профілактичного тренінгу у початковій школі"

Про матеріал
Презентація висвітлює характеристику основних структурних елементів проведення профілактичного тренінгу у початковій школі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Структура профілактичного тренінгу у початковій школі

Номер слайду 2

Мета профілактичної роботи полягає у збереженні здоров’я та покращенні якості життя.

Номер слайду 3

Ефективна профілактична робота складається з двох технологій:1) профілактичне інформування; 2) профілактичне навчання.

Номер слайду 4

Структура профілактичного тренінгу

Номер слайду 5

Вступ. Етап включає коротке представлення цілей і завдань тренінгу. Тренер прикріплює плакат із завданнями тренінгу на дошку.

Номер слайду 6

Знайомство  Етап встановлення і налагодження емоційно-вербального (словесного) контакту між тренерами і учасниками, а також між самими учасниками. Тренери першими представляють себе аудиторії.

Номер слайду 7

Очікування учасників. На даному етапі учасники висловлюють свої очікування від тренінгу. Чого ви чекаєте від тренінгу? Про що ви хотіли б дізнатися в ході тренінгу?

Номер слайду 8

Прийняття правил роботи групи Цей етап – правова «точка входження» в тренінг, коли група і кожен учасник окремо приймають на себе зобов'язання по виконанню правил.

Номер слайду 9

Оцінка рівня інформованості з питань теми. Для того, щоб ввести учасників в тему тренінгу, а також з метою перевірки власного рівня знань з питань теми тренінгу, тренер проводить вправу на оцінку рівня інформованості.

Номер слайду 10

Актуалізація теми Завдання цього етапу – зробити проблему актуальною і значущою для кожного учасника. На даному етапі можна використовувати такі ігри і вправи, в яких учасники самі відповідають на питання актуальності даної проблеми.

Номер слайду 11

Інформаційний блок  Інформаційний блок може бути розбитий на декілька логічно завершених частин,. Кожна вправа супроводжується коментарем тренера, що може виступати як висновок висловлювань учасників та як окремий інформаційний матеріал.

Номер слайду 12

Набуття практичних навичок Практичні навички формуються та закріплюються в процесі таких інтерактивних методів як: рольова гра, робота в парах, робота в мікрогрупах, мозковий штурм, тематичні ігри, ситуаційні вправи тощо.

Номер слайду 13

Завершення роботи. Отримання «зворотного зв'язку»  Завдання даного етапу:підвести підсумки семінару;з'ясувати, чи здійснилися очікування учасників;обмінятися побажаннями.

pptx
Додано
14 жовтня 2022
Переглядів
331
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку