Презентація "Структура та завдання Збройних Сил України та інших військових формувань України, які передбачені законодавством"

Про матеріал
Сучасні Збройні Сили нашої держави являють собою могутню силу, здатну забезпечити захист України від зовнішніх загроз. Вони із честю виконують визначені завдання, зокрема щодо стримування збройної агресії проти України, прикриття важливих об’єктів держави, угруповань своїх військ від ударів противника.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Структура та завдання Збройних Сил України та інших військових формувань України, які передбачені законодавством.

Номер слайду 2

Збройні Сили України – це військове формування, на яке відповідно до Конституції України покладаються оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності.

Номер слайду 3

День Збройних сил України — святковий день на честь ЗСУ. Встановлений постановою ВРУ 1993 року, не є неробочим днем. Відзначається щорічно 6 грудня — в день ухвалення 1991 року закону України «Про Збройні сили України». Символічно збігається з початком Першого Зимового Походу армії УНР. Версія що саме тому 6 грудня визначили Днем ЗСУ, є ймовірною, але не підтвердженою.

Номер слайду 4

ЗСУ забезпечують стримування збройної агресії проти України та відсіч їй, охорону повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України у випадках, визначених законом, беруть участь у заходах, спрямованих на боротьбу з тероризмом.

Номер слайду 5

З'єднання, військові частини і підрозділи Збройних сил України відповідно до закону можуть залучатися до:- здійснення заходів правового режиму воєнного і надзвичайного стану;- боротьби з тероризмом і піратством; - посилення охорони державного кордону; - суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні і континентального шельфу України та їх правового оформлення; - протидії незаконним перевезенням зброї, наркотичних засобів та психотропних речовин; - ліквідації надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру; - надання військової допомоги іншим державам, а також брати участь у міжнародному військовому співробітництві, міжнародних антитерористичних, антипіратських та інших міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки.

Номер слайду 6

Чисельність Збройних Сил України визначена законом у кількості, яка не перевищує 250000 осіб, у тому числі 204000 військовослужбовців. В особливий період чисельність Збройних Сил України збільшується на кількість особового складу, призваного на військову службу на виконання указів Президента України про мобілізацію, затверджених законами України.

Номер слайду 7

Організаційна структура Збройних Сил України (на 01.01.2021)Головнокомандувач Збройних Сил України(Особа, яка здійснює безпосереднє військове керівництво Збройними Силами України, контроль стану забезпечення армії військовою технікою, озброєнням та іншими ресурсами, звітується перед президентом і міністром оборони про досягнення військово-стратегічних цілей в сфері оборони)Верховний Головнокомандувач Збройних сил України(Президент є Верховним головнокомандувачем Збройних Сил України згідно зі статтею 106 Конституції України. У разі збройної агресії проти України Президент приймає рішення щодо застосування Збройних Сил України з метою оборони держави від агресора.)

Номер слайду 8

ГОЛОВНОКОМАНДУВАЧ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИГЕНЕРАЛЬНИЙ ШТАБ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИКомандування об'єднаних Сил. Сухопутні війська. Повітряні Сили. Військово - Морські Сили. Десантно – штурмові війська. Сили спеціальних операцій. Командування Сил підтримки. Командування Сил логістики. Командування Військ зв'язку та кібербезпеки. Командування Медичних сил. Військові організаційні структури безпосереднього підпорядкування

Номер слайду 9

Генеральний штаб ЗСУ - головний орган військового управління. Основними завданнями Генерального штабу ЗСУ є:• участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері оборони, стратегії воєнної безпеки;• стратегічне планування застосування Збройних Сил, інших військових формувань, правоохоронних органів, координація їх підготовки до виконання завдань у сфері оборони, організація стратегічного розгортання Збройних Сил, інших військових формувань, організація територіальної оборони та оперативного обладнання території держави;• безпосереднє військове керівництво Збройними Силами;• організація і контроль за здійсненням заходів, спрямованих на підтримання військ (сил) Збройних Сил та інших військових формувань в постійній бойовій та мобілізаційній готовності.

Номер слайду 10

Командування об'єднаних Сил. Штатний, стратегічного рівня орган військового управління всіма міжвидовими та міжвідомчими угрупованнями військ (сил) для проведення операцій за завданням Верховного Головнокомандувача ЗС України та Генштабу ЗСУ. Відповідає за проведення об’єднаних операцій на території України, а також миротворчих операцій (місій) за її межами.

Номер слайду 11

Види Збройних Сил України Сухопутні війська. Сухопутні війська є головним носієм бойової могутності Збройних Сил незалежної України.«…ураховуючи заслуги Сухопутних військ України як найчисленнішого виду Збройних Сил України у забезпеченні обороноздатності держави…» згідно з Указом Президента України «Про День Сухопутних військ України» від 18 жовтня 1997 р. № 1167/97. Встановлено свято – «День Сухопутних військ», який святкується щорічно 12 грудня.

Номер слайду 12

Роди військ Сухопутних військ Збройних Сил України. Механізовані війська. Механізовані війська виконують завдання щодо …- утримання зайнятих районів, рубежів і позицій;- відбиття ударів противника;- прориву оборони противника;- розгрому військ противника;- захоплення важливих районів, рубежів та об'єктів.

Номер слайду 13

Танкові війська. Танкові війська є головною ударною силою сухопутних військ. Вони застосовуються переважно спільно з механізованими військами на головних напрямках і виконують такі основні завдання:• в обороні - безпосередня підтримка механізованих військ при відбитті наступу противника й нанесенні контратак і контрударів;• у наступі - нанесення потужних розсікаючих ударів на велику глибину, розвиток успіху, розгром противника в зустрічних боях і битвах. День танкістів, встановлений згідно з Указом Президента від 29 серпня 1997 року відзначається у другу неділю вересня.

Номер слайду 14

Ракетні війська та артилерія призначені для ураження живої сили, танків, артилерії, протитанкових засобів противника, авіації, об'єктів протиповітряної оборони (ППО) та інших важливих об'єктів. Ракетні війська та артилерія

Номер слайду 15

Війська протиповітряної оборони Сухопутних військ Війська ППО Сухопутних військ призначені для прикриття угруповань військ та об'єктів їх тилу від ударів повітряного нападу противника при веденні об'єднаннями, з'єднаннями, частинами та підрозділами операцій (бойових дій), проведенні перегрупувань (маршів) та розташуванні на місці. Неофіційно відзначається в першу неділю липня.

Номер слайду 16

Армійська авіація. Армійська авіація призначена для дій в інтересах сухопутних військ. Вона веде розвідку, знищує бойову техніку та живу силу противника, здійснює вогневу підтримку під час наступу чи контратаки, висаджує тактичні десанти, доставляє у вказані райони бойову техніку та особовий склад, виконує інші важливі завдання.

Номер слайду 17

Гірська піхота. Частини і з'єднання, призначені та спеціально навчені для бойових дій у гірській місцевості.

Номер слайду 18

Повітряні сили. Вид збройних сил призначений, спільно з військами ППО, для охорони повітряного простору держави, ураження з повітря об’єктів противника, авіаційної підтримки своїх військ (сил), висадки повітряних десантів, повітряного перевезення військ і матеріальних засобів та ведення повітряної розвідки. День Повітряних Сил Збройних Сил України: перша неділя серпня

Номер слайду 19

Роди військ Повітряних сил Збройних Сил України. Авіація Повітряних сил

Номер слайду 20

Зенітні ракетні війська Призначений для забезпечення у взаємодії з іншими родами військ протиповітряної оборони важливих адміністративно-політичних центрів, промислово-економічних районів, угруповань збройних сил та інших важливих об'єктів. День зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України відзначатиметься щороку 3 липня

Номер слайду 21

Радіотехнічні війська. Призначені для ведення радіотехнічної розвідки повітряного, наземного та морського простору, розпізнавання виявлених цілей і сповіщення про них військ протиповітряної оборони країни, інших видів збройних сил, служби надзвичайних ситуацій, забезпечення наведення винищувачів на ціль, дій зенітних ракетних військ і виконання інших завдань. День радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України відзначатиметься щороку 30 листопада

Номер слайду 22

Військово – Морські Сили. Призначені для захисту суверенітету і державних інтересів України на морі, розгрому угруповань флоту противника у своїй операційній зоні самостійно та у взаємодії з іншими видами Збройних Сил України, сприяння Сухопутним військам України на приморському напрямку. День Військово-Морських Сил Збройних Сил України: перша неділя липня

Номер слайду 23

Організаційно ВМС України включають. Надводні сили. Надводні сили ВМС призначені для пошуку та знищення корабельних угруповань і підводних човнів противника, захисту пунктів базування і морських комунікацій, постановки мінних та сіткових загороджень, порушення морських комунікацій противника, участі у вогневій підтримці сухопутних військ на узбережжі, забезпечення висадки морських десантів, ведення розвідки та радіоелектронної боротьби, пошуку та рятування екіпажів літальних апаратів, надводних суден, підводних човнів, які зазнали аварії.

Номер слайду 24

Морська авіаціяЇї основними завданнями є: - ведення повітряної розвідки, викриття надводної та підводної обстановки;- пошук, стеження та знищення підводних човнів противника;- пошуково-рятувальне забезпечення дій сил в морі;- виконання транспортних повітряних перевезень;- здійснення повітряної вогневої підтримки дій військ (сил).

Номер слайду 25

Морська піхота. Передові з'єднання сил висадки, і призначений для дій у складі тактичних і оперативно-тактичних десантів, а також оборони пунктів базування ВМС, островів, ділянок узбережжя, портів, аеродромів та інших важливих об'єктів.

Номер слайду 26

АртилеріяЇї основними завданнями є: - контроль територіальних вод і проливних зон; - захист військово-морських баз, інших берегових об'єктів та інфраструктури узбережжя; захист узбережжя на небезпечних напрямках ймовірного висадження десанту.

Номер слайду 27

Окремі роди військ та сил Збройних Сил України

Номер слайду 28

Десантно-штурмові війська. Призначені для швидкого розгортання з метою прикриття (оборони) окремих напрямків (районів), ведення наступальних (штурмових) дій, а також охоплення противника повітрям, ведення бойових дій у його тилу.

Номер слайду 29

Сили спеціальних операцій. До типових завдань ССО належать:• рейди та сучасні бойові дії;• психологічні операції (Psy-Ops);• здобуття розвідувальної інформації за лінією фронту;• робота «цивільної адміністрації» (залучення на свій бік населення);• створення агентурних мереж;• пошук, евакуація й доставка полонених, заручників;• упровадження в структуру спецслужб і військових організацій з метою шпигунства або знищення людей, що загрожують національній безпеці держави (у тому числі й на території інших держав);• підготовка до переворотів, повалення режимів;• виявлення, ідентифікація та визначення цілей для власних засобів ураження;• антитерористичні операції.

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Командування Сил підтримки Орган військового управління та одне з основних формувань у складі Збройних сил України яке об'єднує під своїм командуванням основні військові компоненти: - Радіоелектронна боротьба (РЕБ);- Інженерні війська;- Війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту;- Військово - топографічна служба;- Гідрометеорологічна служба; - Кінологічна служба.

Номер слайду 32

Командування Сил логістики. Основне формування у складі Збройних сил України для технічного та тилового забезпечення, шляхом зберігання, підготовки (ремонту) і транспортування всієї номенклатури озброєння, боєприпасів, військової техніки, продовольства, та іншого

Номер слайду 33

Командування Військ зв'язку та кібербезпеки. Орган військового управління який керує Військами зв'язку, одним з основних формувань у складі Збройних сил України. Командування відповідальне за управління, розгортання, стабільне функціонування, модернізацію і розвиток зв'язку в Збройних силах в тому числі фельд'єгерського та забезпечення кібербезпеки

Номер слайду 34

Командування Медичних сил. Орган військового управління в Збройних силах України який об'єднує під своїм командуванням усі військові госпіталі, санаторії, медичні служби військових частин, тощо, незалежно від їх належності.

Номер слайду 35

Військові формування України, які передбачені законодавством.

Номер слайду 36

Державна прикордонна служба України Правоохоронний орган спеціального призначення, на який покладаються завдання щодо забезпечення недоторканності державного кордону України та охорони суверенних прав України в її винятковій (морській) економічній зоні.

Номер слайду 37

Національна гвардія України Військове формування з правоохоронними функціями, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України (МВС) і призначено для виконання завдань із захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян України, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки, а також у взаємодії з правоохоронними органами - із забезпечення державної безпеки і захисту державного кордону, припинення терористичної діяльності, діяльності незаконних воєнізованих або збройних формувань (груп), терористичних організацій, організованих груп та злочинних організацій.

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Державна спеціальна служба транспорту. Спеціалізоване військове формування, призначене для забезпечення стійкого функціонування транспорту в мирний час та в особливий період.

Номер слайду 40

Гасло«За Україну! За її волю!»«Завжди перші!» «Іду на ви!»«Вірний завжди!»

Номер слайду 41

Воїне, лицарю славний,Ти зброю тримаєш в руках,Щоб на нашу країну - державу. Злий не позарився враг. Будь мужній і будь достойний. Ти слави своїх батьків,Відважний вкраїнський воїне,Нащадку славних віків.

Номер слайду 42

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 8
Оцінки та відгуки
  1. Трофімова Тетяна Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Трофімова Тетяна Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Трофімова Тетяна Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Гладка Світлана Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Гура Ірина Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Васюткін Олександр Олександрович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Коноваленко Дмитро
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Береговий Станіслав Миколайович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 5 відгуків
pptx
Додано
7 листопада 2021
Переглядів
22319
Оцінка розробки
5.0 (8 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку