Презентація "Структуровані задачі на уроках математики"

Про матеріал
Структуровані завдання стали частиною завдань з короткою відповіддю в сертифікаційній роботі з математики. Вони складаються з двох частин, відповідь до кожної з яких оцінюється 0 або 1 тестовим балом. Структуровані завдання можна поділити на два види: І - розв’язання кожної частин завдання є незалежним від іншого; ІІ - результат виконання першої частини завдання є «сходинкою» для розв’язання другої частини. Розглянуто приклади структурованих завдань з алгебри та геометрії, що будуть корисні під час підготовки до НМТ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Структуровані задачі на уроках математики. Корсунь-Шевченківський ліцей Корсунь-Шевченківської міської ради Черкаської областіШершнєв Володимир Вікторович

Номер слайду 2

Структуровані завдання. Структуровані завдання стали частиною завдань з короткою відповіддю в сертифікаційній роботі з математики. Вони складаються з двох частин, відповідь до кожної з яких оцінюється 0 або 1 тестовим балом. Структуровані завдання можна поділити на два види: І - розв’язання кожної частин завдання є незалежним від іншого;ІІ - результат виконання першої частини завдання є «сходинкою» для розв’язання другої частини. Розглянемо приклади структурованих завдань.

Номер слайду 3

Завдання І типу.1. У Знайти: а) радіус кола, описаного навколо , б) довжину висоти СМ .

Номер слайду 4

Завдання І типу.2. Дано функцію Знайти: а) найменший додатний період функції, б) найбільше значення функції.

Номер слайду 5

Завдання І типу.3. Дано функцію Знайти: а) найбільше значення цієї функції, б) ординату точки дотику функції до графіка функції .

Номер слайду 6

Завдання ІІ типу4. Сторони паралелограма 8 см та 12 см, а більша висота 6 см: а) обчисліть площу паралелограма, б) знайдіть довжину меншої висоти паралелограма.

Номер слайду 7

Завдання ІІ типу5. З точки М до площини проведено похилі MN і МК, та перпендикуляр МF. Відомо, що MN = 20 см, NF = 16 см, КF = 5 см.а) обчисліть довжину перпендикуляра MF,б) знайдіть довжину похилої МК..

Номер слайду 8

Завдання ІІ типу6. Коло задано рівнянням а) знайдіть радіус кола,б) обчисліть периметр P правильного трикутника, описаного навколо заданого кола. У відповідь записати

Номер слайду 9

Завдання ІІ типу7. Точка Р(-1;4) належить осі симетрії параболи а)знайдіть значення а, б) обчисліть

Номер слайду 10

Відповіді{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A} № аб11328π232,25-1844845121365907488

pptx
Додано
29 жовтня 2023
Переглядів
136
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку