Презентація "Створення колажу"

Про матеріал
Презентація розроблена на урок інформатики у 4 класі. Тема уроку "Створення колажу". Презентація містить посилання на лернінг апс для перевірки правил техніки безпеки, цікаву фізкультхвилинку з ютубу та інформацію для уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СТВОРЕННЯ КОЛАЖУ

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Техніка безпеки в комп’ютерному класі

Номер слайду 4

Пригадай

Номер слайду 5

Розгадайте ребус

Номер слайду 6

Колаж

Номер слайду 7

Створення колажу із зображень

Номер слайду 8

Мета: навчальна: закріпити теоретичні і практичні навички роботи по обробці цифрових фотографій; навчити учнів створювати колаж із кількох зображень; удосконалювати вміння змінювати та вдосконалювати зображення з використанням функцій обертання, зміни освітлення, кольору, поворотів, вирізання; розвивальна: продовжити розвивати практичні навички роботи з комп’ютером; розвивати в учнів самостійність, пізнавальний інтерес; виховна: сприяти естетичному вихованню учнів.

Номер слайду 9

«Колаж» походить від французького слова і означає «наклеювання». Колаж - це технічний прийом в образотворчому мистецтві, коли на будь-яку основу наклеюються різні за кольором і фактурою шматочки матеріалів.

Номер слайду 10

Створення колажу

Номер слайду 11

Фізкультхвилинка

Номер слайду 12

ФОТОКОЛАЖ – техніка створення картини шляхом застосування різних наклейок (фотографії, квитки, тканини, вирізки з газет і кольорового паперу і т.д.). Ефект колажу досягається за допомогою накладення одного зображення на інше, поєднання декількох зображень в одному, іноді навіть з елементами графіки (мозаїка) або використання хаотичного набору різноманітних зображень (пазл).

Номер слайду 13

Колаж з фотографій – хороший засіб об’єднати в одне ціле кілька фотографій. Вважають, що колаж вперше з’явився у Японії, і там він є цілою наукою. Все почалося зі склеювання в одну «картину» шматків паперу і тканини з написами, малюнками, графікою. Колаж з фотографій спочатку був доступний тільки шляхом склеювання знімків, наприклад, у фотоальбомі. Тепер фотоколаж можна зробити одразу на комп’ютері, «з’єднуючи» цифрові знімки в «картину». Сьогодні ми навчимося створювати колажі із фотографій.

Номер слайду 14

Червона книга є переліком рідкісних видів флори і фауни, які зникають, але не в усіх країнах має юридичний статус. Під загальною назвою "Червона книга" об'єднано кілька томів, у яких зібрано переліки рідкісних видів рослин і тварин, які зникають. Мета таких зведень – не тільки фіксація рідкісних видів флори і фауни, а й збереження їхніх популяцій. Кожна окрема Червона книга об'єднує екземпляри тваринного і рослинного світу, які зникають, із певної країни, географічного регіону або заповідника. Занесені до Червоної книги рослини і тварин у такий спосіб охороняють від використання та знищення людиною.

Номер слайду 15

Практична робота

Номер слайду 16

Підбиття підсумків

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бєлікова Олена Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Додано
25 грудня 2023
Переглядів
508
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку