Презентація "Створення комфортних умов успішної адаптації першокласників"

Про матеріал
В презентації висвітлено за яких комфортних умов першокласники успішно адаптуються в шкільному середовищі. Адже метою адаптаційного періоду для першокласників є створення для них уявлення про школу як місце, де вони будуть прийняті і сприйняті саме такими, якими вони є.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Калинівський ліцей №1

Номер слайду 2

Дитинство - найважливіший період людського життя,не підготовка до майбутнього життя,а справжнє, яскраве, самобутнє, неповторне життя… В.О.Сухомлинський

Номер слайду 3

.

Номер слайду 4

. . Метою адаптаційного періоду в 1 класі є створення у дитини уявлення про школу як місце де вона буде прийнята і сприйнята такою ,якою вона є з усіма своїми почуттями ,думками ,знаннями ,проблемами, великими і малими подіями в особистому житті.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Дрібна моторика руки краще сформована у дітей 7 років. У дітей шестирічного віку спостерігаються труднощі . Для цього на уроках проводяться фізхвилинки для пальчиків (створена збірка таких вправ), на уроці присутні вправи для обведення по контуру, розфарбовування малюнків. Також для зарядки пальчиків використовую каштани. Це і цікаво і корисно. Привчаю учнів до правильної постави під час письма.

Номер слайду 7

На уроці діти активні тоді, коли їм цікаво, коли створений інтерес до навчання. Подобаються їм уроки ,які мають форми мандрівки,наприк- лад, “Подорож до нової букви” або “Подорож в країну Письмоляндії”..

Номер слайду 8

Для успішної адаптації першокласників залучені і батьки учнів. Для них в класі є кутчок “Для вас батьки”. Там знаходиться необхідна інформація : “Новини з уроку”, “ Що ми вивчаємо”, “ Поради на кожен день”. Були проведені батьківські збори на тему ”Ваша дитина першокласник” На цих зборах батьки отримали поради , подивились фільм презентацію “Поради батькам першокласників”.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

У роботі з першокласниками акцентую увагу на : - створенні належних соціальних і побутових умов; використання методів , форм навчання і виховання, що відповідають психологічним особливостям розвитку дитини-дошкільника; сприянні розвитку дитини ,як особистості ; оновлення змісту початкової освіти; моделювання стилів спілкування з дитиною.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

ppt
Додав(-ла)
Мельничук Леся
Додано
8 січня 2023
Переглядів
625
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку