Презентація "Сучасні аспекти взаємодії дошкільного закладу, сім'ї та освітнього закладу"

Про матеріал
Зміст презентації розкриває аспекти взаємодії дошкільного освітнього закладу, сім'ї та закладу загальної середньої освіти на сучасному етапі. Дану презентацію можна використовувати на зборах класному керівнику із батьками майбутніх першокласників, а також матеріал використовувати як доповідь з даного питання на педагогічній раді для заступника з навчально-виховної роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СУЧАСНІ АСПЕКТИ ВЗАЄМОДІЇ ДОШКІЛЬНОГО ТА ОСВІТНЬОГО ЗАКЛАДІВ, СІМ’Ї ЩОДО ГАРМОНІЙНОГО РОЗВИТКУ ОСОБИСТОСТІДоповідач: заступник директора з НВРЄмільчинського ліцею № 2 Ємільчинської селищної ради Житомирської області Лілія Ярошук

Номер слайду 2

«Дитина — дзеркало сім'ї: як у краплі води відбивається сонце — так у дітях відбивається моральна чистота матері й батька. Завдання освітнього закладу та батьків — дати кожній дитині щастя».

Номер слайду 3

Школа не повинна вносити різкого перелому в життя дитини. Ставши учнем, дитина продовжує робити сьогодні те, що робила вчора. Нехай нове з'являється в її житті поступово і не збентежує лавиною переживань Нова українська школа – це школа, у якій буде приємно і комфортно навчатися і яка даватиме учням не тільки знання, а й уміння їх застосовувати у житті.

Номер слайду 4

В сучасному освітньому середовищі  завданням співпраці дошкільного закладу і початкової школи є: Створення умов, що забезпечуютьсприятливий перебіг адаптації першокласників. Підготовка до навчання в школі 6-7річних дітей. Поглиблення інтересу до шкільного життя. Надання допомоги сім'ї при підготовці до навчання в школі

Номер слайду 5

Освітній заклад з комфортним освітнім середовищем, найкращими вчителями, але він ніколи не замінить учням сім’ї, а сім'я, в свою чергу, ніколи не замінить освітній заклад. Фото колективу

Номер слайду 6

Заходи, які заплановано провести у поточному навчальному році щодо взаємодії ДНЗ, ліцею та батьків для гармонійного розвитку майбутнього першокласника. Продовжити знайомство вчителів із майбутніми першокласними протягом року. З метою проведення спільних занять та підготовку дітей до навчання у школі продовжити відвідування груп у дошкільному освітньому закладі. Погодити питання із вихователями ДНЗ щодо спільного проведення батьківських зборів та ознайомити батьків із освітнім середовищем закладу, організацією навчання. (роздати буклети). Протятом навчального року та за потреби продовжувати консультування батьків щодо готовності дітей до навчання в ліцеї. Запланувати екскурсію по ліцею вихованцями дошкілля. Перед початком навчального року провести підсумкові збори з батьками майбутніх першокласників.

Номер слайду 7

Хибною є думка окремих батьків, що виховання дітей — справа лише освітнього закладу. Сім’я посідає важливе значення для виховання дітей від перших днів їхнього життя до п'яти-шести років. ВАЖЛИВО ПАМ’ЯТАТИ роль сім'ї з віком дитини не зменшується, а інколи навіть збільшує своє значення.

Номер слайду 8

Батьки – це перші вчителі й найкращі знавці своєї дитини.«Нова українська школа» передбачає, що вчителі разом із батьками утворюють партнерство, у центрі якого знаходиться дитина.

Номер слайду 9

В основі педагогіки партнерства – спілкування, взаємодія та співпраця між учителем, учнем і батьками. Учні, батьки та вчителі є зацікавленими спільниками, рівноправними учасниками освітнього процесу, відповідальними за результат. Оцінки розглядатимуться як рекомендація до дії, а не вирок. ВАЖЛИВО Коли батьки беруть участь у шкільних заходах, співпрацюють з учителем, дитина бачить, що всі значимі для неї дорослі піклуються про неї. Відтак зростає і самоповага.

Номер слайду 10

ДОСВІД ПЕДАГОГІВщодо взаємодії дошкільного і освітнього закладів, сім’ї щодо гармонійного розвитку особистості дитини. Фото вчителів, які набирають перші класи

Номер слайду 11

https://naurok.com.ua/formuvannya-osobistosti-uchniv-cherez-spivpracyu-z-batkami-139343.html

Номер слайду 12

Чим краще розвинена педагогіка партнерства між всіма учасниками освітнього процесу, тим вищі досягнення у навчанні дітей та кращий розвиток дитини як особистості. Адже, якщо вчишся без радості, то й забуваєш швидко!

pptx
Додав(-ла)
Ярошук Лілія
Додано
18 січня 2023
Переглядів
760
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку