Презентація "Створення ситуації успіху в освітньому процесі учнів початкових класів".

Про матеріал
Презентація виступу на семінарі "Створення ситуації успіху в освітньому процесі учнів початкових класів. Акмеологічні методи та прийоми у практичній діяльності вчителя"..
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Створення ситуації успіху в освітньому процесі учнів початкових класів. Акмеологічні методи та прийоми у практичній діяльності вчителя початкових класів.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Акмеологічна технологія навчання — це технологія досягнення успіху і високих результатів у навчанні та розвитку учня на основі стійкої мотивації; це системно-орієнтоване розвивальне навчання, побудоване шляхом проектування навчального процесу та поетапної діагностики.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Новизна  і  практична  значущість.  Може  виникнути  запитання: – А чи  не  є  створення  ситуації  успіху  даниною  сучасності? Загальновідомим  є  факт, що  визначальною  ознакою  життєвої  філософії  сучасного  суспільства  є  прагнення  успіху.  А  це  прагнення  живе  у  кожній  дитині. Тому процес навчання та  виховання  відіграє  велику  роль  у  досягненні  успіху. Результати  досліджень  показали, що  ця  технологія підвищує ефективність  засвоєння  матеріалу, інтенсифікує процес  навчання, стимулює інтерес  учнів  як  до  знань, так і до процесу їх отримання.

Номер слайду 6

Актуальність  педагогічної  технології  «Створення  ситуації  успіху»  полягає  в  тому, що  її  використання  сприяє:  підвищенню  результативності;  зростанню  продуктивності  уроку;  розкриттю  творчих  здібностей;  стимулюванню  до  самовдосконалення;  внутрішньому  задоволенню   навчальною  діяльністю.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Створюючи ситуацію успіху на уроках, учитель допомагає дітям подолати невпевненість у власних силах. Він учить їх не боятися власних помилок, переконує, що не помиляється тільки той, хто нічого не робить.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Створення ситуації успіху неможливе без урахування індивідуальних особливостей учнів. Адже вона повністю базується на особистісноорієнтованому підході до процесу навчання і виховання.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Прийом «Навіювання»«Ти можеш!» - повинен нагадувати вчитель учню.«Він може!»- повинен нагадувати колектив.«Я можу!» - повинен повірити в себе учень.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Перед  людиною  три  шляхи  до  пізнання: шлях  мислення – найбільш  благородний, шлях  наслідування - найбільш легкий і шлях особистого досвіду- найбільш важкий. Конфуцій

Номер слайду 21

Гра «На що схожий настрій»Мета: вивчити емоційний стан учасників семінару. Хід вправи: по черзі всім потрібно сказати, на яку пору року, погоду, природне явище, схожий ваш настрій сьогодні. Наприклад: мій настрій сьогодні схожий на весняну, білу пухнасту хмаринку в голубім небі. А ваш?

Номер слайду 22

«Надувні кульки»А тепер згадаємо все приємне, веселе, радісне, найкраще. Надуйте цими самими позитивними емоціями по одній кульці. Зав’яжіть нехай все добре і хороше залишається з вами назавжди.

Номер слайду 23

Від нас, від нашого вміння, від нашої майстерності,  від нашого мистецтва та  мудрості залежить життя,  здоров’я, розум, характер,  воля, інтелектуальне обличчя, місце та роль у житті,  щастя підростаючого покоління. В. О. Сухомлинський

Номер слайду 24

Номер слайду 25

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
27 лютого 2023
Переглядів
438
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку