презентація "СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ОХОРОНИ ПРИРОДИ В СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОМУ ВИРОБНИЦТВІ"

Про матеріал
Презентація до лекції: "СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ОХОРОНИ ПРИРОДИ В СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОМУ ВИРОБНИЦТВІ". Розкриваються такі питання: 1.Глобальні екологічні проблеми охорони природи, їх характеристика, шляхи і перспективи вирішення. 2.Забруднення природного середовища, як найважливіша екологічна проблема. 3.Класифікація забруднень природного середовища.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасні екологічні проблеми охорони природи в с.-г. виробництві

Номер слайду 2

План1. Глобальні екологічні проблеми охорони природи, їх характеристика, шляхи і перспективи вирішення.2. Забруднення природного середовища, як найважливіша екологічна проблема.3. Класифікація забруднень природного середовища.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Глобальні екологічні проблеми:народонаселення Землі та пов′язані з ним проблеми;проблема сировинних ресурсів;енергетичні проблеми;харчові проблеми;скорочення біорізноманіття;знеліснення територій;забруднення геосфер;глобальне потепління.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Проблема сировинних ресурсів. Для задоволення своїх потреб, що дедалі зростають, і підвищення комфортності існування людина до надзвичайно високого рівня розвинула енергетичну, хімічну, нафтопереробну, гірничу, металургійну й легку промисловість, машинобудування, транспорт, засоби зв'язку. Щороку людство видобуває з надр Землі понад 3,5 млрд т вугілля, щодня використовує приблизно 10 млн т нафти та її продуктів.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Щодня на планеті Земля зникає від одного до десяти видів тварин, щотижня – мінімум один вид рослин. Для раціонального використання природних ресурсів існує правило – не брати від природи більше, ніж потрібно, а також відновити те, що піддається відновленню.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Забруднення - це поява у довкіллі людини забруднюючих речовин чи будь яких інших агентів (від вірусів до звукових хвиль надмірної інтенсивності), які безпосередньо чи опосередковано негативно впливають на людину і на створене нею для власних потреб штучне середовище. Забруднення природного середовища, як найважливіша екологічна проблема.

Номер слайду 13

Класифікація забруднень природного середовища. Розрізняють такі забруднення природного середовища:за типом походження: механічні, хімічні, фізичні та біологічні.за типом походження: матеріальні, енергетичні;за часом взаємодії з довкіллям: стійкі, середньотривалі та нестійкі;за способом впливу: прямого та стороннього впливу на біоту;навмисні, супутні, аварійно-вибухові.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

pptx
Додано
21 жовтня 2022
Переглядів
815
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку