Презентація "Сучасні тренди в кулінарії"

Про матеріал
матеріал підійде для роботи з учнями які навчаються за професіями кухар і кондитер
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасні технології в кулінарії

Номер слайду 2

Метод вакуумного приготування їжі при низькій температурі. Забезпечує точний контроль за текстурою та ароматом. Винахідник: Жорж Пралю (1970-ті роки). Sous Vide - Су-від

Номер слайду 3

Поєднання елементів різних кухонь світу. Винахідник: Вольфганг Пак. Приклад: суші з італійськими сирами або паста з азійськими спеціями. Fusion-кухня

Номер слайду 4

Наука про поєднання смаків, базуючись на молекулярній структурі. Фудпейрінг – наука про поєднання продуктів з різними смаками і запахами, але з загальним смаковим компонентом.. Однією з перших комбінацій був білий шоколад із чорною ікрою. Винахідник: Бернард Лаун. Приклад: шоколад з блакитним сиром, кавун з фетою. Фудпейрінг

Номер слайду 5

Використання хімії для створення унікальних текстур і смаків. Винахідник: Ерве Тіс. Приклад: ікра з яблучного соку, повітряна піна з кави. Молекулярна кухня

Номер слайду 6

Зростання популярності веганських страв і суперфудів: чіа, кіноа, спіруліна. Тренд на органічні та локальні продукти. Рослинна дієта та суперфуди

Номер слайду 7

Сучасні підходи до зменшення харчових відходів, збереження ресурсів та використання екологічно чистих інгредієнтів. Еко-технології в кулінарії

Номер слайду 8

Роботи-кухарі, автоматичні кавомашини, "розумні" холодильники. Новизна технологій: Точність, швидкість і мінімізація людського фактора. Цікаві факти: У Японії існують ресторани, де роботи повністю замінюють персонал на кухні. Роботизація на кухні

Номер слайду 9

Їстівні квіти, карамельні структури, дзеркальні глазурі.Інновації в кондитерській справі

Номер слайду 10

Шоколадні декорації, паста, десерти. Можливість створювати їжу з персоналізованими властивостями — наприклад, страви для людей із певними харчовими обмеженнями.3 D-друк їжі

Номер слайду 11

Інноваційні кулінарні технології формують майбутнє гастрономії. Вони відкривають нові можливості для творчості, збереження ресурсів та забезпечення високої якості їжі. Висновок

pptx
Додав(-ла)
Удовицкая Яна
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
24 грудня
Переглядів
19
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку