Презентація: Судоустрій".

Про матеріал
В презентації надано матеріал з елементами анімації про судоустрій та судовий процес у кримінальній справі. Для проведення онлайн уроків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичне заняття. Ігровий суд. (синхронно в Zoom). Опрацювати § 29 ст. 193-199

Номер слайду 2

ПРОКУРАТУРАСтаття 131 1 . Прокуратуру України очолює Генеральний прокурор України. КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИДЕРЖАВНА ВЛАДА, МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯКОНСТИТУЦІЯУКРАЇНИ28 червня 1996 року Стаття 5. Україна є республікою. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИСтаття 75. Єдиним органом законодавчої влади в Україні є парламент - Верховна Рада України.450обираються строкомна 5 років. ПРЕЗИДЕНТУКРАЇНИСтаття 102. Президент України є главою держави і виступає від її імені.обирається строком на 5 років,не більш ніж 2 строки підряд. Стаття 113. Кабінет Міністрів України є вищим органом у системі органів виконавчої влади. ПРЕМ’ЄР МІНІСТР УКРАЇНИподаєпризначаєМіністр оборони України. Міністр закордонних справ України. ПЕРШИЙ ВІЦЕ-ПРЕМ’ЄР МІНІСТР,ТРИ ВІЦЕ-ПРЕМ’ЄР МІНІСТРИ,МІНІСТРИподаєкандидатурипризначаєГОЛОВАрайонної, обласної державної адміністрації формує апарат. МІСЦЕВА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯСтаття 118. Виконавчу владу в областях і районах, містах Києві та Севастополі здійснюють місцеві державні адміністрації.вноситьподаання. КОНСТИТУЦІЙНИЙСУДУКРАЇНИСтаття 147. Конституційний Суд України є єдиним органом конституційної юрисдикції в Україні.призначає 6 суддів. Стаття 140. Місцеве самоврядування є правом територіальної громади - жителів села чи добровільного об'єднання у сільську громаду жителів кількох сіл, селища та міста -самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України. МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯРАДИ (сільські, селищні, міські)Стаття 141. До складу сільської, селищної, міської ради входять депутати, які обираються жителями села, селища, міста...обирають строкомна 5 років. ГОЛОВИ (сільські, селищні, міські)Стаття 141. Територіальні громади обирають відповідно сільського, селищного та міського голову.обирають строкомна 5 років. РАДИ (районні, обласні)Стаття 140. Органами місцевого самоврядування, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ та міст, є районні та обласні ради.обирають строкомна 5 роківпризначаєПРАВОСУДДЯСтаття 124. Правосуддя в Україні здійснюється виключно судами...з"їзд суддів Українипризначає 6 суддівпризначає 6 суддівпризначаєпогоджується на призначенняпризначає

Номер слайду 3

СУДОВА СИСТЕМА УКРАЇНИСтаття 55. Права і свободи людини і громадянина захищаються судом. ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИНайвищим судом у системі судоустрою є Верховний Суд..… (Ст. 17)АПЕЛЯЦІЙНІ СУДИАпеляційними судами з розгляду цивільних і кримінальних справ, а також справ про адміністративні правопорушення є апеляційні суди, які утворюються в апеляційних округах... (ст. 26)АПЕЛЯЦІЙНІ ГОСПОДАРСЬКІ СУДИАПЕЛЯЦІЙНІ АДМІНІСТРАТИВНІ СУДИАпеляційними судами з розгляду господарських справ, апеляційними судами з розгляду адміністративних справ є відповідно апеляційні господарські суди та апеляційні адміністративні суди, які утворюються у відповідних апеляційних округах.. (ст. 26)АПЕЛЯЦІЙНІ СУДИВИЩІЙ СУД З ПИТАНЬ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІВИЩІЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ СУДДля розгляду окремих категорій справ відповідно до цього Закону в системі судоустрою діють вищі спеціалізовані суди..,... (Ст. 17) У системі судоустрою діють вищі спеціалізовані суди як суди першої та апеляційної інстанції з розгляду окремих категорій справ.2. Вищими спеціалізованими судами є:1) Вищий суд з питань інтелектуальної власності;2) Вищий антикорупційний суд… (Ст. 31)МІСЦЕВІ СУДИРАЙОННІ СУДИРАЙОННІ СУДИ У МІСТАХМІСКИ СУДИМІСКРАЙОННІ СУДИМісцевими загальними судами є окружні суди, які утворюються в одному або декількох районах чи районах у містах, або у місті, або у районі (районах) і місті (містах)… (Ст. 21)ОКРУЖНІ ГОСПОДАРСЬКІ СУДИОКРУЖНІ АДМІНІСТРАТИВНІ СУДИМісцевими господарськими судами є окружні господарські суди… (Ст. 21)Місцевими адміністративними судами є окружні адміністративні суди … (Ст. 21)Суди України утворюють єдину систему. (Ст. 3)Судоустрій будується за принципами територіальності, спеціалізації та інстанційності. (Ст. 17)

Номер слайду 4

СУДОВИЙ ПРОЦЕСЛОЗІВСЬКИЙ МІСКРАЙОННИЙ СУДКРИМІНАЛЬНАСПРАВА1) підтримання державного обвинувачення в суді; (ст. 2.)ПРОКУРОРАДВОКАТ5) захист - вид адвокатської діяльності, що полягає в забезпеченні захисту прав, свобод і законних інтересів підсудного, у кримінальному провадженні…; (ст. 1)

Номер слайду 5

СУДОВИЙ ПРОЦЕС, це. ЗМАГАННЯ ПРОКУРОРА, ЯКИЙ ЗВИНУВАЧУЄ ТА АДВОКАТА, ЯКИЙ ЗАХИЩАЄПрокурор:«Ваша честь!За матеріалами кримінальної справи з твору геніального письменника Т. Г. Шевченко «Катерина»: «Та в ліс з шляху, як навісна! А дитя осталось, Плаче бідне...». Дане діяння Катерини підпадає під диспозицію частини 1 статті 135 ККУ (кримінального кодексу України). Це діяння має вираз в дії Катерини, яка залишила дитину в небезпеці. Вина Катерини в тому, що вона вчинила ці дії з прямим умислом, усвідомлюючи, що вона залишає малолітню особу в небезпечному стані бо дитина ще не могла самостійно й пересуватися. Катерина, має вік з якого настає кримінальна відповідальність. Тому, вважаю визнати Катерину винною, та призначити їй покарання у вигляді позбавлення волі строком на два роки. Враховуючи також, обтяжуючи фактори згідно підпункту 6 пункту 1 статті 67. Суб'єкт. Осудна особа, яка на момент вчинення злочину досягла 16 річного віку та може нести кримінальну відповідальність. Суб'єктивна сторона. Особа усвідомлювала суспільно небезпечний характер своєї дії. Об'єкт правопорушення. Вона посягнула на встановлений порядок та порушила норми передбачені ККУ. Об'єктивна сторона правопорушення. Вона вчинила протиправні дії.

pptx
Додано
9 квітня 2023
Переглядів
1081
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку