Презентація "Сутність та специфіка організації соціальної роботи з дітьми з обмеженими можливостями"

Про матеріал
Інвалід – це особа, що через обмеження життєдіяльності з причин фізичних, сенсорних, або розумових недоліків потребує соціальної допомоги, підтримки та захисту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Сутність та специфіка організації соціальної роботи з дітьми з обмеженими можливостями”Роботу виконала. Соціальний педагог. КЗ “Бугаївський ліцей”Тимощук Ольга Сергіївна

Номер слайду 2

Інвалід – це особа, що через обмеження життєдіяльності з причин фізичних, сенсорних, або розумових недоліків потребує соціальної допомоги, підтримки та захисту. Слово “інвалід” походить з латьнської мови і означає “важко поранений”, “слабкий”, “безсилий”.

Номер слайду 3

Статистичні дані оточуючих при зустрічі з інвалідами: З`являється бажання полегшити чиєсь горе – 22%;Співпереживання – 29%;Співчуття – 25%;Бажання допомогти – 20%;Пропозиція прийняти гроші – 2%;Виявляють цікавість – 0,5%;І лише 1,5% опитаних готові вести з інвалідами бесіди.

Номер слайду 4

Що ж робить проблеми інвалідів більш складними?1)Байдужість людей – 29%;2)Зайнятість оточуючих тільки своїми проблемами – 29%;3)Відсутність засобів – 18%;4)Необізнаність в проблемах інвалідів – 7%;5)Ставлення до інвалідів як до “зайвих” людей – 14%;6)Відокремленість інвалідів – 3%.

Номер слайду 5

Найпоширеніші діагнози у дітей з обмеженими можливостями: захворювання на ЦНС; дитячий аутизм; синдром Рубінштейна – тейбі; сліпота; глухота; синдром Секелля; судомний синдром; туговухість; загальне недорозвинення мовлення і т.д.

Номер слайду 6

Основна специфіка загальних особистісних проблем дітей-інвалідів:1)Комплекс неповноцінності, відчуття неспроможності виконувати важливі людські функції, підвищена потреба в захисті;2)Відчуття несхожості з іншими людьми, відчуженість від інших;3)Почуття самотності;4)Відчуття втрати сенсу життя.

Номер слайду 7

Головні завдання соціально-педагогічної допомоги дітям з особливими потребами: адаптація та соціалізація особистості; задоволення особливих і соціальних потреб учнів; педагогізація життєвого простору дитини; нормалізація життя родини, в якій живе дитина з особливими потребами.

Номер слайду 8

Основні законодавчі акти з соціального захисту дітей з особливими потребами: Закон України “Про державнусоціальну допомогу дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства”Всесвітня декларація прав людиниppt_xxshearppt_x

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
24 вересня 2023
Переглядів
371
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку