ПРЕЗЕНТАЦІЯ сутність здоров'я

Про матеріал
ПРЕЗЕНТАЦІЯ сутність здоров'я.....................................................................................................
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сутність здоров’я Підготувала Керівник гуртка Сердюк К.А.

Номер слайду 2

План Означення здоров’я. Види здоров’я. В чому полягає сутність здоров’я. Рівновага людини з навколишнім світом. Соціальний фактор і здоров’я. Означення хвороби. Проблема здоров’я в житті людини. Культура здоров'я Фактори здоров’я людини. Вплив науково-технічного і соціального розвитку суспільства на стан здоров’я людини.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Здоров’я – це стан організму який характеризується високим енергетичним потенціалом, оптимістичними адаптаційними реакціями на зміни умов довкілля, що забезпечує її фізичний, духовний та соціальний розвиток.

Номер слайду 5

Соматичне здоров’я. Фізичне здоров’я. Психічне здоров’я. Моральне здоров’я. Духовне здоров’я.

Номер слайду 6

Соматичне здоров’я це стан внутрішніх органів і систем.

Номер слайду 7

Фізичне здоров’я це гармонія морфологічної структури фізичного тіла і функціонального стану систем життєзабезпечення людського організму.

Номер слайду 8

Психічне здоров’я це стан душевної рівноваги що забезпечує адекватну поведінку і реакцію.

Номер слайду 9

Моральне здоров’я це комплекс характеристик мотиваційної, споживчого і інформаційних сфер життєдіяльності.

Номер слайду 10

Духовне здоров’я це розуміння нами цілісності особистості, визначає сенс життя людини, її гармонійність як індивідуума у спілкуванні з оточуючими. Невід'ємною частиною духовного здоров'я людини є її здатність до співпереживання співчуття, добросовісності та доброзичливості.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Це насамперед її комфортне самопочуття у ньому. Такий стан передбачає сприятливе поєднання умов життя як природних (температура повітря, атмосферний тиск та інші фізичні параметри), так і соціальних (культура, побут, суспільн-овиробничі відносини)

Номер слайду 13

Соціальний фактор і здоров'я. Розуміння здоров'я як багатоаспектної системи дозволяє правильно усвідомлювати його значення в житті людини і суспільства. Суспільство, зі свого боку, зацікавлене у здоров'ї громадян, оскільки тільки здорові громадяни зможуть принести максимальну користь для його розвитку.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Поняття «хвороба» визначається як порушення життєдіяльності організму під впливом, шкідливих подразників зовнішнього чи внутрішнього середовища. При цьому знижується пристосовуваність живого організму до зовнішнього середовища й водночас мобілізуються його захисні сили.

Номер слайду 16

Проблема здоров'я людини існувала завжди, в усі історичні соціальне-економічні формації. Вона виникла з появою людини та видозмінюється відповідно до розвитку культури людського суспільства. Покоління наших предків жили в тісному спілкуванні з природою. Уклад життя і праці був синхронним із природними ритмами. Люди вставали зі світанковою і засинали з вечірньою зорею. Кожна пора року мала притаманні тільки їй трудову налаштованість і ритм життя. Проблема здоров’я в житті людини

Номер слайду 17

У даний час вся сукупність факторів діяльності людини, які негативно впливають на її здоров'я, вимагає іншого підходу до проблеми формування здоров'я. Сьогодні люди живуть у ритмі виробничого циклу однаково в будь-яку пору року. Умови життя та праці сучасної людини, безперечно, покращились, але наслідки цього далеко не однозначні. Забруднення навколишнього середовища, поряд із токсичними ефектами, таїть у собі небезпеку генетичних змін. Особливо негативно позначилась на стані здоров'я населення нашої країни аварія на Чорнобильській атомній станції. Високий рівень механізації й автоматизації виробничих процесів зумовив різке зменшення частки фізичної праці та збільшення нервових навантажень.

Номер слайду 18

Культура здоров’я Культура здоров'я – це важливий складовий компонент загальної культури людини, що визначає формування, збереження та зміцнення її здоров'я. Культурна людина є не тільки «споживачем» свого здоров'я, але й його «виробником». Високий рівень культури здоров'я людини передбачає її гармонійне спілкування з природою й оточуючими людьми. Елементом культури здоров'я є уважне і правильне ставлення людини до самої себе, прагнення до самопізнання, формування, розвитку і самовдосконалення своєї особистості.

Номер слайду 19

Фактори здоров’я людини. Вітчизняними і зарубіжними вченими встановлено, що на здоров'я людини впливає ряд факторів. 20% залежить від стану довкілля 20% належить генетичний фактор (спадковість) 10% система охорони здоров’я 50% спосіб життя

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Вплив науково-технічного і соціального розвитку суспільства на стан здоров’я людини. Вплив науково-технічного і соціального розвитку суспільства на стан здоров’я людини.

Номер слайду 22

Досягнення науково-технічного прогресу в усіх галузях діяльності людини зумовили зміни і в її житті, характері праці й, безперечно, відобразились на ній самій. Дослідженнями вченого І.В.Муравова встановлено, що з розвитком технічного прогресу скорочується частка м'язової діяльності в енергетичному балансі людства. Рухова активність людини в процесі сучасного виробництва істотно зменшується, що призводить до гіпокінезії. Гіпокінезія (hypo – малий, внизу і kynesis – рух) – це вимушене зменшення обсягу довільних рухів людини (мала рухливість) внаслідок характеру її трудової діяльності. Гіпокінезія негативно впливає на організм і зумовлює його виснаження. Сучасні умови трудової діяльності людини несуть значні психічні навантаження на її організм. Темп праці, монотонність, соціальна ізоляція, збільшення навантажень на зоровий, слуховий та інші аналізатори – все це є причиною погіршення здоров'я.

ppt
Додано
13 березня
Переглядів
29
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку