Презентація "Сувеніри з пластикових пляшок"

Про матеріал
Більшість виробів з пластикових пляшок виконуються своїми руками легко і швидко. Виняткова користь – як для людини, так і для екології!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СУВЕНІРИ З ПЛАСТИКОВИХ ПЛЯШОККерівник гуртка «Виготовлння сувенірів»Єрьоміна Т.І.

Номер слайду 2

ПЕРЕВАГИ ВИРОБІВ ІЗ ПЛАСТИКУТакі вироби дуже популярні за рахунок доступності матеріалу. Інша перевага виробів із пластику — оригінальність і краса. Обмежень щодо розмірів цих виробів немає. Пластик служить довго, тому вироби виявляються міцними і стійкими. Немає обмежень у видах виробів. Існує величезна кількість варіантів використання такої тари. На виготовлення більшої частини виробів не потрібно багато часу і зусиль. Виготовлення виробів з пляшок — просто і красиво.

Номер слайду 3

ЩО МОЖНА ЗРОБИТИ З ПЛАСТИКОВИХ ПЛЯШОК?Різновиди виробів із пластику дуже різноманітні. Виявляючи фантазію, люди вигадують все більше варіантів для використання матеріалу.

Номер слайду 4

КВІТИЗ великих бутлів виходять великі квіти. Для цього потрібно відрізати дно і зробити надрізи по видимим лініях. Виходить заготовка з майбутніми пелюстками. З двох сторін від пелюсток відрізають маленьку смугу і загинають всередину. Надати форму пелюсток вдається за допомогою ножиць і свічки, де обпалюють края. КВІТИ

Номер слайду 5

КВІТИЗ невеликих пляшок теж виготовляють квіти. Для цього треба відрізати нижню частину — у неї є схожість з квіткою. Бажано, щоб таких частин було багато. У їх середині проробляють отвір і об’єднують за допомогою волосіні..

Номер слайду 6

КВІТИКвіти виходять і з пляшкових шийок. Треба відокремити верхню частину тари і зробити на ній надрізи — пелюстки. Їх відгинають і надають форму. Можна розфарбувати виріб.

Номер слайду 7

КВІТИЩоб зробити ромашку, знадобиться біла тара. Найчастіше в такій продаються молочні напої. З неї вирізують пелюстки, скріплюють їх, просвердливши отвір і закрепив. З дна коричневої пляшки роблять середину.

Номер слайду 8

КВІТИДзвіночок також вирізують з білих пляшок. Відрізають їм Голишко, розрізаючи краю куточками. У кришці проколюють отвір, куди вставляється дріт і кріпиться на стовбур. Такі квіти прикрасять доріжки в саду або між грядками.

Номер слайду 9

РОМАШКАПідібрати тару . Розрізати пляшку навпіл. Розділити основу верхній частині пляшки на 8-10 частин. Розрізати на смужки до самого горлечка. Закруглити краю. Зробити загин кожної пелюстки . Накрутити ришку. У центрі закрутки зробити дірку, за допомогою пропалювання основи озпеченим цвяхом. Протягнути дріт . З зеленого пластику вирізати листя.

Номер слайду 10

Найпростіший спосіб створення об’ємного квітки. Відрізати пляшки по висоті 5-6 див. Розділити маркером окружність на 5 рівних частин. Розмітка проводиться так, щоб кожна частина містила опуклість дна. Розрізати пластик до самого заснування дна. Щоб сформувати привабливі пелюстки, потрібно кожну отриману смужку округлити. Краї зрізів обробити над полум’ям свічки.

Номер слайду 11

ПАЛЬМАЗ коричневою ємності зрізати дно. З полотна тари сформувати 5 округлих пелюсток довжиною 5-7 див. Всовуючи шийкою пляшки в пляшку пелюстками вгору, фіксувати кожен елемент будівельним степлером. З зелених ємностей зрізається шийку і дно. Циліндр зігнути навпіл уздовж висот. Розрізати елемент по згину. Уздовж довгих сторін прямокутника за допомогою ножиць зробити махру, нарізаючи краю тонкими смужками. Зелену деталь накладати на половину інший і фіксувати степлером. Виходять листя. 

Номер слайду 12

МУХОМОРИПідготувати 2 тари місткістю 2 л і 0,5 л. Зрізати з більшою дно, замалювати червоною фарбою. Зробити білі точки. Меншу ємність обробити білою фарбою. З паперу вирізати прямокутник, з одного боку сформувати бахрому.

Номер слайду 13

ЇЖАЧКИПідготувати коричневі ємності з пластику. Розрізати в\ навпіл. Зробити бахрому, нарізаючи смужки до щільного місця в області шийки. Проводиться збірка – вставляти пляшки один в одного. На першій ємності намалювати очі тварини. Пробка являє собою ніс тварини. На «голки» можна укласти яблуко, зроблене з пляшок.

Номер слайду 14

МЕТЕЛИКИВирізати з пластикової тари м’яку частинуу вигляді прямокутника. Підібрати трафарет метелики. Накласти пластикову основу на трафарет, зафіксувати складові. Обвести маркером контури. Укласти ескіз на дошку і вирізати форму. Лаком для нігтів розфарбувати виріб по намічених лініях.

Номер слайду 15

КРОКОДИЛ2 зелені тари. Від першої відрізати дно і тверду частину горлечка. Краї меншого зрізу склеїти. Від другої відрізати щільну частину низу і верху. У місці звуження відрізати вздовж половину пляшки. З білого паперу вирізати 20 трикутників. З кольорового паперу зробити очі. З’єднати пляшки між собою. Внизу форми приклеїти 4 кришки – це лапи.

Номер слайду 16

ЯЛИНКА

Номер слайду 17

ВИРОБИ З ПЛЯШОК

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 квітня 2021
Переглядів
1268
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку