Презентація "Світ навколо тебе"

Про матеріал
Презентація до розділу І "Здоров’я людини" теми 7 "Світ навколо тебе" за підручником "Основи здоров’я" для учнів 6 класу ЗЗСО автори: І. Бех, Т. Воронцова, В.Пономаренко, С. Страшко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема №7 «Світ навколо тебе»Розділ І. Здоров’я людини. Основи здоров’я 6 клас

Номер слайду 2

Довкілля Усе, що тебе оточує — ґрунти, повітря, вода, рослини, тварини, люди і те, що вони створили, — називають навколишнім середовищем або довкіллям. Розрізняють елементи довкілля природні і штучні (створені людьми).

Номер слайду 3

Стартове завдання По черзі назвіть по одному природному і штучному елементу довкілля.

Номер слайду 4

Довкілля Які з цих елементів довкілля є природними, а які — штучними?

Номер слайду 5

Природне, техногенне і соціальне середовище Якщо в довкіллі переважають природні складові, його називають природним середовищем. Це, наприклад, ліс, степ чи болото.

Номер слайду 6

Природне, техногенне і соціальне середовище Та природне середовище часто зазнає змін. Степ перетворюють на родючу ниву, луки забудовують. У такому випадку природне середовище стає техногенним. Звісно, не слід вважати, що хатинка лісника перетворить ліс на техногенне середовище. Вона істотно не впливає на довкілля. Інша річ, коли на місці лісу збудують котеджне містечко. Воно змінить природне середовище на техногенне.

Номер слайду 7

Людина не може жити сама по собі. Її завжди оточують рідні, друзі, знайомі та незнайомці. Разом вони утворюють соціальне середовище (від «соціум» — «суспільство»). Природне, техногенне і соціальне середовище

Номер слайду 8

Природне, техногенне і соціальне середовище

Номер слайду 9

1. Проаналізуй мал (а, б, в). Назви зображені на них види довкілля. Поясни свої відповіді.2. Наведи приклади природного і техногенного довкілля у місті чи селі, де ти живеш. Природне, техногенне і соціальне середовище

Номер слайду 10

Складові соціального середовища Спробуй уявити, що ти — як у фантастичному фільмі остання людина на Землі і що в цілому світі немає нікого, крім тебе. Вимушена самотність одне з найважчих випробувань для людини. На щастя, кожен із нас живе серед людей, і твоє соціальне середовище є джерелом багатьох благ.

Номер слайду 11

За допомогою малюнку на наступному слайді назвіть:1: що вам дає родина?2: чого вас навчає школа?3: для чого потрібні друзі?4: про що дбають держава і місцева громада?5: яка користь людям від засобів масової інформації радіо, телебачення, Інтернету, преси?Складові соціального середовища

Номер слайду 12

Складові соціального середовища

Номер слайду 13

Складові соціального середовища Хоча загалом соціальне середовище сприяє твоєму здоров’ю та благополуччю, однак воно може бути і джерелом небезпек, зокрема кримінальних.

Номер слайду 14

Кримінальні небезпеки соціального середовища

Номер слайду 15

Бесіда1. Які із зображених попередньому слайді небезпек найбільше загрожують підліткам?2. Пригадайте правила безпечної поведінки, які ви вивчали раніше і складіть пам’ятку: Варіант 1: як правильно поводитися, коли залишаєшся вдома сам;Варіант 2: як поводитися надворі без супроводу дорослих;

Номер слайду 16

Підсумки. Усе, що тебе оточує, є навколишнім середовищем або довкіллям. Розрізняють три види довкілля: природне, техногенне і соціальне. Довкілля дає тобі все необхідне для життя. Та водночас воно є джерелом багатьох небезпек. Твоє соціальне середовище (родина, друзі, вчителі, телебачення та інші засоби масової інформації) безпосередньо чи опосередковано впливають на твоє здоров’я, поведінку і спосіб життя.

Номер слайду 17

Домашнє завдання§3 опрацювати. Зробити невеликий конспект. Слайд 15 завдання 2 (варіант 1, 2) (письмово)

pptx
Додано
16 жовтня 2022
Переглядів
1097
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку