Презентація "Світова спадщина ЮНЕСКО в Італії"

Про матеріал
Презентацію "Світова спадщина ЮНЕСКО в Італії" можна використати під час вивчення теми "Обєкти світової спадщини ЮНЕСКО"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Світова спадщина ЮНЕСКО в Італії

Номер слайду 2

Історичний центр міста Флоренція

Номер слайду 3

Історичний центр міста Флоренція. Флоренція – легендарне італійське місто із тисячолітньою історією – тут є батьківщина Мікеланджело, Галілея, Данте, Леонардо да Вінчі та Амеріго Веспуччі. За кількістю архітектурних пам’яток та витворів мистецтва Флоренцію називають “містом-музеєм”, весь її історичний центр включено у список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Номер слайду 4

Наскельний живопис в долині Валькамоніка

Номер слайду 5

Наскельний живопис в долині Валькамоніка. Наскельний живопис Валькамоніки — пам'ятка світової спадщини ЮНЕСКО (з 1979 року) в Італії на території долини Валькамоніка (також Валь Камоніка) в південноальпійському регіоні провінції Ломбардія між провініціямі Брешія та Бергамо. Тут знаходиться найбільше зібрання петрогліфів в Європі — всього близько 300 тисяч. Хоча назва долини походить від племені камунів, що проживали тут незадовго до приходу римлян, з ними пов'язана лише невелика частина петрогліфів: хронологічно вони належать до періоду від верхнього палеоліту (6000 р. до н. е.) до XIX століття н. е. Повідомлення про виявлення петрогліфів першим опублікував наприкінці 1950-х років археолог Еммануель Анаті, який проводив розкопки у долині Валькамоніка.

Номер слайду 6

Соборний комплекс в місті Піза

Номер слайду 7

Соборний комплекс в місті Піза. П'яцца-дель-Дуомо — середньовічна площа з цільним архітектурним ансамблем сакральних споруд XI—XIII ст., розташована за межами історичних кріпосних стін італійського міста Піза. На площі розташовуються чотири шедеври італійської романської архітектури: Пізанський собор, Пізанська вежа, Пізанський баптистерій і цвинтар Кампо-Санто. Територія П'яцца-деі-Міраколі оточена власними мурами і складає площу 8,8 га. Автором назви «Площа чудес» для Соборної площі є італійський письменник, поет та політичний діяч Габріеле д'Аннунціо, який у своєму романі 1910 року «Можливо, так, можливо, ні» назвав цю площу «Prato dei Miracoli» (іт. «Лука чудес»). Площу іноді також помилково називають Campo dei Miracoli (іт. «Поле чудес»), що призводить до хибних алюзій з однойменним полем з італійської казки «Пригоди Піноккіо».

Номер слайду 8

Кастель-дель-Монте

Номер слайду 9

Кастель-дель-Монте. Касте́ль-дель-Мо́нте («замок на горі») — замок на півдні Італії, за 16 км від міста Андрія, в місці під назвою «Terra di Bari». Видатна споруда часів імператора Фрідріха II Гогенштауфена і, як вважається сучасними істориками, мала сакральне призначення. Кастель-дель-Монте вважається одним з найвизначніших середньовічних споруд у світі.

Номер слайду 10

Святі гори Ломбардії і П'ємонту

Номер слайду 11

Святі гори Ломбардії і П'ємонту. Sacri Monti П'ємонту і Ломбардії є серіями з дев'яти calvaries або груп каплиць та інших архітектурних особливостей , створених в північній Італії в протягом кінця шістнадцятого століття і сімнадцятий століття. Вони присвячені різним аспектам християнської віри і вважаються надзвичайно красивими завдяки майстерності, з якою вони були інтегровані в навколишній природний ландшафт пагорбів, лісів та озер. Вони також зберігають важливі художні матеріали у вигляді настінних розписів та скульптур. У 2003 році вони були названі Об'єктом Всесвітньої спадщини . Модель Голгофи або «святої гори» — це християнське творіння кінця XV століття, яке під час Контрреформації поширилося з Італії до Європи та Нового Світу. Голгофа — це релігійний комплекс, що стоїть на схилах гори, з серією каплиць або кіосків, що містять сцени з життя Христа , Діви Марії або святих у формі живопису або скульптури .

Номер слайду 12

Історичний центр міста Неаполь

Номер слайду 13

Історичний центр міста Неаполь. Неаполь— столиця Південної Італії та регіону Кампанія. Місто розташоване біля підніжжя Везувію в бухті Неаполітанської затоки та є третім за чисельністю населення в країні, поступаючись тільки Риму та Мілану. Неаполь — місто зі справжнім італійським темпераментом, буйний, хаотичний, барвистий. Вузькі, трохи брудні вулиці й старі обшарпані будівлі надають йому атмосферу якоїсь відчайдушності. Здається, що це місто ніколи не сумує. Тут завжди шумно, весело, на вулицях чутна музика і витають аромати піци (яку імовірно придумали саме тут, а самі неаполітанці вважають її кращою у світі) і кави. Неаполь — дуже давнє місто, яке було засноване ще древніми греками. А його назву можна перекласти як “нове місто”. Попри всі його проблеми, тут надзвичайно цікаво, але Неаполь все ж часто обділений увагою туристів. Хоча історичний центр міста заслужив честь бути включеним до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Він не тільки є найбільшим серед історичних центрів міста світу, але також може похвалитися 448 історичними та монументальними церквами.

Номер слайду 14

Ботанічний сад в місті Падуя

Номер слайду 15

Ботанічний сад в місті Падуя. XX століття. На зламі 20-21 століть площа саду збільшена до 22 0000 квадратних метрів. Завдяки Ботанічному саду Падуанського університету в Італії розпочалося економічне використання картоплі, соняшника, декоративних рослин на кшталт акації, жасмину, магнолії тощо. Басейн з водними рослинами обладнали постачанням теплою водою, що беруть з підземного горизонту.1997 року Падуанський ботанічний сад як «прототип всіх ботанічних садів» був внесений ЮНЕСКО в перелік пам'яток Всесвітнього спадку.

Номер слайду 16

Археологічні пам'ятники в місті Агрідженто

Номер слайду 17

Археологічні пам'ятники в місті Агрідженто. Сам Агрідженто має компактний історичний центр, в якому інтерес передусім представляють Кафедральний собор міста та церква Санта-Марія-деї-Гречі. Також цікавим об'єктом вважається місцевий Археологічний музей . Але головною пам'яткою, за якою їдуть в Агрідженто з усіх куточків острова, є так звана Долина храмів, що розташована в околицях міста. Долина храмів є археологічний музей просто неба. Тут у досить хорошому стані збереглися давньогрецькі храми Юнони-Лакініїі Конкордії, а також деякі інші об'єкти.

pptx
Додано
19 вересня 2022
Переглядів
1744
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку