Презентація "Світові шедеври архітектури"

Про матеріал
В презентації зібрані приклади світової архітектури з невеликою кількістю інформації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Світові шедеври архітектури

Номер слайду 2

Храм Святого Сімейства, Барселона. Саграда Фамілія — один з найбільш вражаючих нетрадиційних соборів Європи. Цілих 40 років знадобилося архітектору Антоніо Гауді на зведення цього величного шедевру в готичному стилі. Будівництво храму досі не завершене і відбувається виключно на пожертви прихожан. Перший проект будівлі представив Франсиско дель Вільяр ще у ХІІХ ст. Гауді ж значно змінив проект, і тепер храм — одне найбільш відвідуваних місць Барселони. Ще б пак! Лише в 2006 році його відвідало 2,26 млн людей. Храм Святого Сімейства(Саґра́да Фамі́лія, (барселона)

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

 Бурдж аль-Араб, (Дубай)Розкішний 60-поверховий готель у формі вітрила розташований на приватному штучному острові і стоїть у морі на відстані 280 м від берега! Хол цього готелю вважають найвищим у світі. Його висота становить 182,2 м. Бурдж аль-Араб має власний вертолітний майданчик, тож відвідати тамтешній славнозвісний ресторан «Аль-Мунтаха» можна, прямо висадившись з повітря. Звичайних кімнат в готелі не знайти — він поділений на 202 двоповерхові номери і вважається одним з найдорожчих у світі.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Крайслер Білдінг (Нью-Йорк)Величний Крайслер Білдінг з величезною короною з нержавіючої сталі встиг побувати найвищим хмарочосом світу в1930-1931 роках. Висота 77-поверхової будівлі становить 319 м. Спроектований архітектором Вільямом ван Аленом, Крайслер Білдінг у 1976 році отримав звання Національного історичного пам’ятника США.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Пізанська вежа (піза)Пізанська вежа — частина ансамблю міського собору Собор Санта Марія Ассунта в Пізі. Висота вежі становить 56 метрів, діаметр — 15 метрів, діаметр фундаменту 19,6 метра. На вершину вежі ведуть 294 сходинки. Вежа відома і тим, що сильно нахилена. Всесвітньо відомий вчений Галілей використовував Пізанську вежу для своїх досліджень. Із її останнього поверху він кидав різні предмети, щоб довести, що швидкість падіння не залежить від ваги тіла, що падає.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Бурдж Халіфа (Дубай)Бурдж Халі́фа - найвищий хмарочос у світі, розміщений у місті Дубай, Об'єднані Арабські Емірати. На сьогодні він є найвищою спорудою планети. Хмарочос сягає висоти 828 метрів і налічує 163 поверхи. Вартість спорудження — 1,5 млрд доларів США. Загалом будівництво хмарочоса тривало 6 років. Щотижня будівля зростала на 1 – 2 поверхи, над зведенням яких кожного дня працювали 12 000 робочих. Цікаво! Миття скла хмарочоса – безперервний процес, адже щоб повністю вимити поверхню потрібно витратити 3 місяці.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Дубай - крік харбор

Номер слайду 19

Велика Мечеть, (Дженне, Малі)В одному з найстаріших міст Африки Дженне розташована вражаюча мечеть із… багнюки. Так-так. Не дивуйся. Побудували її догони — африканський народ, якому багно служило так, як і мармур римлянам. Щороку місцеві майстри прилаштовують до мечеті нові шари багна, щоб підтримати її в належному стані. Вежі мечеті увінчані страуси ними яйцями, які символізують багатство та успіх.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

 Золотий храм,Хармандир-Сахіб (Амрітсар,Індія)Давним-давно на місці храму було лісове озеро. Саме туди, вірять місцеві жителі, приходив медитувати Будда. Нині тут стоїть розкішна позолочена будівля, в якій переплелися індуїстський та мусульманський стилі. Храм відкритий цілодобово.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

pptx
Додано
20 жовтня 2023
Переглядів
883
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку