Презентація Свято Святого Миколая

Про матеріал
Презентація містить текст для списування,вікторину,руханку,привітання самого Святого Миколая.Весь матеріал з відео,музичним супроводом.Зручно для дистанційного навчання,(чобітки готують заздалегідь на уроках мистецтва)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зустрічаю Святого Миколая!!!Підготувала: вчитель початкових класів Андрійчук Тетяна Валеріївна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

СВЯТИЙ МИКОЛАЙ У ЯПОНІЇСегацу-сан – новорічний персонаж у. Японії. Сегацу-сан перекладається, як. Господар Нового Року, він схожий на Святого. Миколая. Одягнений в яскраве блакитне кімоно, іходить пішки по Японії цілий тиждень. Цей часжителі називають «золотим тижнем». Він заглядаєв кожен дім, але без подарунків – їх дітворівручають самі батьки.

Номер слайду 7

СВЯТИЙ МИКОЛАЙ У НІДЕРЛАНДАХСінтерклаас, голандський Святий. Миколай, вночі на 19 грудня катається дахамина коні, а потім один із його помічників черезтрубу або вікно ставить подарунки чемнимдітлахам у наперед залишене взуття. Малеча такожзалишає у своїх черевиках трохи сіна та моркву дляконя Сінтерклааса, сподіваючись отриматиза це додаткові солодощіабо дрібні подарунки.

Номер слайду 8

СВЯТИЙ МИКОЛАЙ У ФРАНЦІЇПер Ноель є прототипом Святого. Миколая у Франції. Пер Ноель з’являєтьсяопівночі на віслюку і обдаровує слухнянихдітей. Він проникає через димоходи, щобзалишити подарунки в спеціально залишенихдля такого випадку панчохахабо ж черевиках.

Номер слайду 9

СВЯТИЙ МИКОЛАЙ В ГРУЗІЇВ Грузії подарунки отримують на Новийрік (31 грудня), а приносить їх Товліс Папа,що означає «дідусь Сніг». У переддень Новогороку він спускається з Кавказьких гір і гуляєкраїною, щоб доставити ліки та солодощі всім дітяму Грузії. Діти ж залишають для Товліс Папичурчхелу – кавказький смаколик з настромлених нанитку горіхів у загустілому сиропіз виноградного соку

Номер слайду 10

НАПИСАТИ БАЖАННЯ НА СВЯТКОВОМУ ЧОБІТКУ

Номер слайду 11

Номер слайду 12

pptx
Додано
15 грудня 2022
Переглядів
553
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку