Презентація та тему " Вивчення звука [ ж ] букви "же"

Про матеріал
Презентація містить загадки, скоромовки, звукові моделі слів, вправи для розширення кута зору, складання слів та речень за допомогою цеглинок LEGO та цікаві факти про тварин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Звук [ ж ] буква « же » Презентація учителя початкових класів Коростівецької філії І – ІІ ступенів Опорного ЗЗСО І – ІІІ ступенів №6 Городецької Лариси Миколаївни

Номер слайду 2

Відгадай загадки Довжелезну має шию, Дуже вправно крутить нею. Вище всіх вона на вітах Соковитий плід помітить. Жирафа

Номер слайду 3

Сама зелена, мов трава, Весь час гукає: — Ква-ква-ква! Жаба

Номер слайду 4

За морями бував, Через гори літав. Облітав сто земель. Хто такий ? Журавель

Номер слайду 5

Гра “ Упіймай звук” Жив жучок між бур'янами, Жив без тата і без мами, Жовтим листям ворушив, Жив і жив, і не тужив. Жаба квакнула: «Попався!» Жук завмер - так налякався.

Номер слайду 6

Вивчимо віршика — Жу-жу-жу, жу-жу-жу! Свою нірку стережу, — Каже жук і стереже. Він і сам, як буква Ж.

Номер слайду 7

Гра « Знайди слова»

Номер слайду 8

Жж

Номер слайду 9

Навчимось писати

Номер слайду 10

Навчимось читати Жа жо жу жи жі же Аж ож уж иж іж еж

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Прочитай та спиши Жаба, кажан, жолудь, жучок, жасмин, жупан, діжка, вуж, подружка, журавель, жито, ожина, межа, жоржина, стежка. Стежина біжить поміж жовтих жоржин.

Номер слайду 20

Утвори слова

Номер слайду 21

Утвори слова О Л Ь Д Ж У

Номер слайду 22

Віднови речення далекі краї теплі відлітають в Журавлі

Номер слайду 23

Хвилинки- цікавинки • Скляна жаба Тіло скляної жаби є зазвичай яскраво зеленим чи оливково зеленим. Може бути вкрите чорними, білими, голубими чи зеленими плямами. Черевце вкрите прозорою шкірою. • Печінку, серце і кишечник можна розгледіти якщо дивитись на жабу знизу. Кістки у певних видів є зелені або білі. • Вчені вірять, що специфічний тип шкіри призначений для камуфляжу, захищаючи жабу від хижаків (особливо коли вона сидить нерухомо в листі

Номер слайду 24

Найбільша жаба в світі Жаба голіаф Завдовжки досягає 32—36,8 см, маса 3,2—3,6 кг. Має масивні голову та тулуб, горбисту шкіру, потужні кінцівки. Полюбляє місцини навколо швидких течій, насамперед річок, струмків, трапляється біля водоспадів, уникає стоячих водойм. Чудово плаває, пірнає, здатна перебувати під водою до 15 хвилин. Здатна робити великі стрибки — до 3 м, проте ці стрибки не тривалі, вона швидко втомлюється. Активна вночі. Живиться дрібними жабами, пуголовками, водними безхребетними, дрібними гризунами й плазунами, пташенятами.

Номер слайду 25

Пам'ятник жабі у Києві Пам’ятник жабі – унікальна скульптура, яка неймовірно привертає увагу людей і притягує їх до себе як магніт. Існує легенда, що вона виконує бажання, для цього вам потрібно кинути монетку в скарбничку та потерти ніс, який знаходиться у роті жаби.

Номер слайду 26

Дякую за увагу!

ppt
Додано
19 січня 2022
Переглядів
470
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку