Презентація "Тарілка здорового харчування"

Про матеріал
Сьогодні досить поширена думка, що здорове харчування – це ряд заборон і правил, які допомагають нам бути здоровими та стрункими, однак для виконання цих правил нам потрібно відмовитись від звичайного способу життя, улюблених страв та продуктів. Хтось під здоровим харчуванням розуміє і постійне виснаження себе дієтами. Але насправді здорове харчування – це, насамперед, один з ключових факторів запобігання низці хронічних захворювань, це хороше самопочуття, відновлення організму, енергійність і продуктивність, це зміцнення здоров’я … і цей список можна продовжувати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТАРІЛКА ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ. СПОЖИВАЙТЕ ЩОДНЯ РІЗНОМАНІТНІ ТА КОРИСНІ ПРОДУКТИ

Номер слайду 2

Тарілка здорового харчування, створена експертами  Гарвардської школи громадського здоров'я, це вказівки для збалансованого харчування, які подані у формі простої і зрозумілої інфографіки.

Номер слайду 3

У Міністерстві охорони здоров’я роз’яснили основні принципи здорового харчування: Овочі та фрукти повинні становити основну частину прийому їжі – Ѕ тарілки. Забезпечте різноманітність кольору і виду їжі.  Пам'ятайте, що картопля не вважається овочем у Тарілці здорового харчування через негативний вплив на рівень цукру в крові. • •

Номер слайду 4

• Віддавайте перевагу цільнозерновим продуктам – ј тарілки: цільні і неочищені зернові – ячмінь, зерна пшениці, вівсянка, гречка, неочищений рис і продукти, виготовлені з них. Наприклад, макарони з твердих сортів пшениці корисніші ніж білий хліб, білий рис і інші очищені зерна.

Номер слайду 5

• Сила білка – ј тарілки. Риба, курка, квасоля, горіхи – здорові і різноманітні джерела білка. Їх можна додати в салат і вони добре поєднуються з овочами. Обмежте споживання

Номер слайду 6

• Корисні рослинні олії – у помірній кількості. Обирайте корисні рослинні олії, такі як оливкова, рапсова, кукурудзяна, соняшникова, арахісова та інші.  Пам'ятайте, що знижена жирність не завжди означає користь. Уникайте частково гідрогенізованих олій, які містять шкідливі трансжири.

Номер слайду 7

• Пийте воду, каву або чай.Споживайте одну або дві порції молока і молочних продуктів на день, обмежте споживання соку до маленької склянки на день.

Номер слайду 8

Категорично відмовтесь від:

Номер слайду 9

Будьте активні. 

Номер слайду 10

 Віддайте перевагу саме здоровому харчуванню

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Куряченко Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
15 березня 2021
Переглядів
10813
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку