Презентація "Театр епохи Ренесансу"

Про матеріал
Однак театр все ж знайшов нові видовищні форми. Розвиток йшло в двох напрямках: ренесансної "наукового комедії" і народної комедії-імпровізації - "комедії дель арте".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Театр епохи Ренесансу

Номер слайду 2

В епоху Відродження, батьківщиною якого була Італія, спостерігається підйом у більшості видів мистецтва. Оскільки релігійні основи слабшали, це істотним чином вплинуло на європейській культурі - у ній знову стали затребувані і засяяли новими гранями ідеали античності, раніше відкидаємо церквою як язичницькі. Зміни йшли і у всіх аспектах театрального життя: з'являлися нові жанри, форми, театральні професії, мінялися і принципи театрального мистецтва. Незважаючи на підйом мистецтва в Італії театр тут не досяг таких висот, як образотворче мистецтво або архітектура, яка все ж відклала відбиток на розвиток театру: поряд з традиційними античними театрами будувались і нові, що поєднують сцену і глядацьку залу. Поява повноцінних будівель з дахом розширило можливості театру: у постановках стали по-новому використовувати музику, світло, декорації, а це призвело до становлення і бурхливого розвитку нової театральної форми - класичної опери. В Італії зародився оперне мистецтво користувалося великим успіхом

Номер слайду 3

Драматургія античних авторів вивчалася дуже детально. Одного разу у професора університету Помпония Літо (1427 - 1497), потім заснував "Римську академію", члени якої стали послідовними прихильниками античності, вперше античні комедії були прочитані в особах. Пізніше з'явилася мода розігрувати ці комедії латинською мовою. Однак театр все ж знайшов нові видовищні форми. Розвиток йшло в двох напрямках: ренесансної "наукового комедії" і народної комедії-імпровізації - "комедії дель арте".

Номер слайду 4

У "наукового комедії" театр Ренесансу знайшов повноту життя. З назви зрозуміло, що в ній простежувалася прямий зв'язок з античністю, але ідеологія гуманізму внесла свої корективи, оскільки п'єси писалися вченими-гуманістами. Перша "вчена комедія" була написана Лудовико Аріосто (1474-1533). Її дія розгорталося в часи античності, були присутні ті ж персонажі з типовими характерами, збереглися деякі особливості давньоримської комедії: поділ на акти, динамічна роль слуг. У творах присутні яскраві і живі сцени, колоритні деталі, але мова змінився на літературний. Теоретиками були розроблені принципи професійного сценічного театру. Осмислення канонів драматургії стало важливою тенденцією становлення нового театру

Номер слайду 5

Спочатку постановки "наукового комедії" мали шалений успіх. Найкращими зразками "наукового комедії" є твори відомого політичного діяча і письменника Ніколо Макіавеллі (1469-1527) "Мандрагора" і "Каландрия", що зробили прорив у італійської драматургії. Ці п'єси були сповнені новеллистическими рисами, їх сюжет був побудований на сімейних колізій, характерних для італійського суспільства. Ренесансний реалізм голосно заявив про себе.

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Інші матеріали
Додано
23 квітня 2020
Переглядів
2029
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку