Презентація "Театр і архітектура" (продовження) 5 клас

Про матеріал
В презентації вміщено ілюстрований матеріал та завдання для онлайн уроків для НУШ 5 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Театр та архітектура. Частина 25 М20

Номер слайду 2

Коли глядач уперше потрапляє до театру, його зацікавлює глядацька зала. У кожному театрі вона особлива, однак є спільні риси облаштування, що сприяють зручності сприйняття театрального спектаклю. Артисти розігрують спектакль на сцені. Глядацька зала спланована так, щоб сцену глядачам було видно звідусіль. Перед сценою може розташовуватися оркестрова яма, де сидять музиканти симфонічного оркестру, за нею партер - ряди крісел для глядачів, найближчі до сцени. А потім долівка з кріслами піднімається гіркою. Це - амфітеатр. Над ним - бельетаж, а вище - яруси - ложа і балкони. Марльє Марсель

Номер слайду 3

Переглянь. Вистава «Бременські музиканти» (Київський академічний театр ляльок). Лялькова вистава «Музична крамничка» («Перший театр» у Львові, фрагменти). «Маппет-шоу» (фрагмент). Завдання і запитання. Який вид театру представляють вистави? Хто виконував ролі персонажів вистав (ляльки, актори)? Пісні виконували солісти чи ансамблі? Поясни, що таке ансамбль. Доведи або спростуй твердження, що на картинах зображено театр. Досліди облаштування глядацької зали.

Номер слайду 4

Гра «Різні емоції». Актору потрібно майстерно володіти мовою. Обери скоромовку та опис інтонації, з якою потрібно її виконати (ніби чогось просиш, запитуєш; свариш інших; ображаєшся тощо), і представ інтонації однокласникам/однокласницям. А тепер поімпровізуй і створи відповідні музичні інтонації. Зроби висновки. Важливо: слова скоромовки потрібно вимовляти голосно й чітко. Летіла лелека, заклекотіла до лелеченят. Жовтий жук купив жилет, джемпер, джинси та жакет. Дзижчить над житом жвавий жук, бо жовтий він вдягнув кожух. Всім подобається це куце цуценя.

Номер слайду 5

Варіант 1. Гра «Дзеркало». Станьте навпроти одне одного: хтось робить і рух, а хтось - «дзеркало» - одночасно відображає цей рух. Варіант 2. Гра «Тінь». Перший учасник ходить і робить довільні рухи, другий невідступно йде за ним, ловить і повторює рухи, як тінь.

Номер слайду 6

Робота в парах. Гра «Луна» Перший учасник відтворює ритм, а другий - його відлуння. Дослідіть, чи потрібні знання математики в записі музичних ритмів.

Номер слайду 7

Заспівай. Пісня «Лісова школа» (музика і вірші Михайла Ровенка), додаток, с. 136.

Номер слайду 8

Завдання і запитання. Разом інсценуйте цю пісню. За бажання використайте ляльок-звірів, створених власноруч, і розіграйте мінівиставу для учнів молодших класів.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Поляк Олена Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Зазьоріна Лілія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 січня 2023
Переглядів
2010
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку