Презентація "Технології інклюзивного навчання"

Про матеріал
Матеріал характеризує технології навчання в інклюзивному класі, які покликані допомогти "особливому" учню пристосуватися до навчання у "звичайній" школі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Знедолена природою дитина не повинна знати, що у неї слабкий розум, слабкі сили. Виховання такої дитини має бути у сто раз ніжнішим, чуйнішим, дбайливішим. В. Сухомлинський Технології інклюзивного навчання Семенова Н. В. вчитель початкових класів Рубіжанської ЗШ I –III ст. №3

Номер слайду 2

Технології інклюзивної освіти – технології, які створюють умови для якісної доступної освіти усіх дітей. Організаційні технологіїПедагогічні технологіїЗдоров’я - збережнітехнології

Номер слайду 3

Організаційні технологіїТехнології проєктування та програмування;Технології командної взаємодії вчителя й фахівців;Технології організації структурованого, адаптованого та доступного середовища.

Номер слайду 4

Педагогічні технологіїТехнології диференційованого навчання;Технології індивідуалізації освітнього процесу;Технології коригування навчальних і поведінкових труднощів;Технології, спрямовані на формування соціальних компетентностей;Технології оцінювання досягнень.

Номер слайду 5

Технології диференціації навчальної діяльності Різнорівневі завдання;Організація роботи в групах із розподілом функцій;Модель зведених груп (об’єднання учнів за інтересами, за рівнем розвитку).

Номер слайду 6

Технології індивідуалізації освітнього процесу. Самостійна робота в індивідуальному темпіВиконання завдання за карткою (картки з малюнками; маніпулювання з предметами; багаторазове читання завдань) Індивідуальне завдання в зошиті

Номер слайду 7

Технології корекції навчальних і поведінкових труднощів. Логопедичні технології;Технології сурдо- й тифло-педагогіки;Технології нейропсихологічного підходу;Технології психолого-педагогічної системи формування і розвитку мовленнєвого слуху та мовного спілкування у дітей з вадами слуху;Технології прикладного аналізу поведінки (АВА);Технології, спрямовані на розвиток соціальних (життєвих) компетентностей дітей.

Номер слайду 8

Технології, спрямовані на формування соціальних компетентностей. Пряме навчання соціальних навичок (через правила та приклади). Формування соціальних навичок через наслідування (взаємонавчання дітей). Парне (взаємне) навчання (один учень навчає іншого під наглядом учителя). Організація групових видів активності, зокрема й ігрових (чергування, пересування школою, свята, театральні вправи, вуличні, навчальні вправи, дидактичні ігри).

Номер слайду 9

Технології оцінювання досягненьІнтегральна оцінка (портфоліо, презентації, виставки);Диференційована оцінка (виокремлення в роботі певних аспектів);Самооцінка та самоаналіз учнів (стенди з завданнями та відповідями).

Номер слайду 10

Здоров’язбережні технологіїДиференційоване навчання;Раціональна організація уроку;Створення сприятливого психологічного клімату;Нейрогімнастика;Комунікативні ігри;Арт-методи;Розвиток дрібної пальцевої моторики;Когнітивні вправи;Кінезіологічні вправи;Антистресова гімнастика;Зорова гімнастика;Динамічні паузи.

Номер слайду 11

Робота з дітьми з аутизмом. Комунікативна система PECS;Програма TEACCH (адаптування дитини в середовищі);Технологія ААС (альтернативна аугментативна комунікація) формує у дітей навички спілкування з використанням жестів, малюнків, комунікаторів. Арт-методики ( пісочна терапія, робота із солоним тістом, мильні бульбашки, оригамі, музична терапія, фототерапія, крокомір, малювання мандал, фрактальне малювання).

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Папірненко Лідія
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Субботська Олександра Ігорівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Воробйова Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Кистимова Ольга
    Дякую! Презентація знадобиться мені для роботи! Успіхів Вам!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
zip
Пов’язані теми
Педагогіка, Методичні рекомендації
Інкл
Додано
5 серпня 2021
Переглядів
6455
Оцінка розробки
4.9 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку