Презентація "Технологія Лепбук"

Про матеріал

Створену презентацію можна використовувати для проведення майстер - класу з виготовлення лепбуку. Раніше закріплення інформації в установах для дошкільнят і школярів проходила шляхом її повторення, оформлення у вигляді рефератів, проектних робіт. Лепбук (дитяча книжка-розкладушка) – це новий метод вивчення, запам'ятовування певної теми, який будується за шаблоном і складається з безлічі кишеньок, вкладок, віконець, пересувних елементів, картинок і т. д.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Технологія ЛЕПБУК (lap book) - інноваційний та сучасний засіб розвитку дітей”Автор: вчитель музичного мистецтва Новоолександрівської ЗОШ І-ІІІ ст. Чайковська О. В.

Номер слайду 2

“ЛЕПБУК” -процес та результат дослідницької та проектної діяльності дорослих та дітей“Учитель не той, хто вчить, а той, у кого вчаться”В. О. Сухомлинський

Номер слайду 3

Що таке ЛЕПБУК?"Лепбук" (lapbook) - в дослівному перекладі з англійської означає "наколінні книга" (lap - коліна, book - книга). Лепбук - зручне і інформаційно-насичений посібник для розширення, закріплення уявлень і понять. Лепбук - це не тільки відмінний спосіб виконати самостійну дослідницьку роботу, але він може бути ще і формою представлення підсумків проекту. Лепбук - це така саморобна книжка розкладачка або тематична папка з різними кишенями і рухливими деталями. ppt_xppt_xppt_xppt_x

Номер слайду 4

Що таке ЛЕПБУК? Це збірний образ плаката, книги і роздаткового матеріалу, який спрямований на розвиток в учня творчого потенціалу, який вчить мислити і діяти креативно в рамках заданої теми, розширюючи не тільки кругозір, але і формуючи навички та вміння, необхідні для подолання труднощів і вирішення поставленої проблеми .

Номер слайду 5

Лепбук - ефективний засіб для навчання і запам'ятовування інформації Це чудовий спосіб закріпити певну тему з дітьми, провести дослідницьку роботу, в процесі якої учень бере участь в пошуку, аналізі та сортування інформації.

Номер слайду 6

Переваги ЛЕПБУКАВикористання різних форм організації діяльності учнів (індивідуальна, парна, групова робота)Спільна робота з батьками. Ручна робота. Розвиваючі завдання. Підхід в навчанні ДОЗВОЛЯЄ МОЖЛИВІСТЬ КОЖНІЙ ДИТИНІ ПРОЯВИТИ СЕБЕДОПОМАГАЄ КРАЩЕ ЗРОЗУМІТИ І ЗАПАМ'ЯТАТИ ІНФОРМАЦІЮ, ОСОБЛИВО ЯКЩО ДИТИНА ВІЗУАЛ

Номер слайду 7

З чого складається лепбук?Лепбук - це папка формату А3, А4, в яку вклеюються кишеньки, книжки-розкладачки, віконця і інші деталі з наочною інформацією по темі Лепбука: від цікавих ігор до лексики і великої кількості цікаво поданої інформації. 

Номер слайду 8

З чого розпочати?ВИБІР ТЕМИПЛАНСТВОРЕННЯ МАКЕТАПОШУК АБО СТВОРЕННЯ ШАБЛОНАОФОРМЛЕННЯ

Номер слайду 9

I етап: Вибір теми Один з важливих моментів у створенні папки lapbook є визначення тематики. Вона може бути абсолютно будь-який, в залежності від того, чого ви хочете навчити дитину. Дітям шкільного віку роблять тематичну папку, що допомагає наочно засвоїти, закріпити теми конкретних предметів. Дидактичний матеріал, що міститься в них, зобов’язаний включати повноцінну інформацію, бути максимально корисним у вивченні уроку. Тема для папки може бути абсолютно будь-якою, як і її складність.

Номер слайду 10

II етап: План. Лепбук - це не просто книжка з картинками. Це й навчальний посібник. Тому треба продумати, що він повинен включати в себе, щоб повністю розкрити тему. А для цього потрібен план того, про що ви хочете в цій папці розповісти.

Номер слайду 11

III етап: Макет.

Номер слайду 12

Як зробити папку? Варіант 1. Переробка готової папки

Номер слайду 13

Як зробити папку?Варіант 2.. Використовувати 2 листи картону формату А4

Номер слайду 14

Як зробити папку?Варіант 3. Використовуватилист картону формату А3

Номер слайду 15

IV етап: Оформлення.кишенькиконвертикнижкиблокнотиобертові колалист, складений кілька разів

Номер слайду 16

Різноманітність лепбуків

Номер слайду 17

Слогани для вчителів, захоплених створенням ЛЕПБУКОВВсім, хто займається саморозвитком. Всім, хто хоче підвищити ефективність навчання. Всім, хто хоче показати дітям, що вчитися- це весело!Всім, хто любить структурувати інформацію, щоб краще її запам'ятати!ppt_xppt_xppt_x

Номер слайду 18

ЗРОБИМОлепбук разом !

Номер слайду 19

Що потрібно, щоб зробити лепбук: Для створення лепбука вам знадоблятьсянаступні матеріали: Картонна папка - основа. Її можна купити готову (подекуди вона продається), а можна зробити своїми руками. Звичайний папір. Можна використовувати в своїх лепбуках кольоровий папір для принтера, але і просто білі аркуші, якщо їх добре оформити і розфарбувати, виглядають дуже непогано. Ножиці. Клей-олівець для паперу. Степлер. Скотч. Безмежна фантазія.

Номер слайду 20

Запрощую в групу https://www.facebook.com/groups/450364988745686/Група створена з метою обміну картинками з тем, музично - дидактичними іграми, створенними лепбуками.

Номер слайду 21

«Година роботи навчить більшого, ніж день пояснень, бо, якщо я займаю дитину в майстерні, його руки працюють на користь його розуму » Жан-Жак Руссо «Ще не всі колеса винайдені: світ дуже дивний, щоб сидіти склавши руки ». Річард Бренсон.ppt_xppt_x

Номер слайду 22

Побажання. Я бажаю ВАМ палаючих натхненних очей. Щоб в них блищав інтерес до життя, до роботи, до творчості. Нехай муза, що надихає на створення шедеврів, ніколи Вас не покине. А кожне Ваше творче починання супроводжується успіхом і визнанням.

Номер слайду 23

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ іТВОРЧИХ УСПІХІВ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Єрмак Марина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Набожна Тетяна Олегівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Демків Марія Василівна
    Дуже гарно, чітко, доступно, а головне - актуально! Дякую!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 липня 2018
Переглядів
13939
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку