Презентація " Технологія "Лепбук"

Про матеріал

Матеріал для вчителів початкової школи. Ознайомлення з технологією "Лепбук". Методичні рекомендації щодо виготовлення та застосування лепбуків в початковій школі,різних за тематикою, призначенням та формою.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологія «Лепбук»Підготувалавчитель початкових класів. Привільненської ЗОШ І – ІІІ ступенів. Гусарова Наталія Юріївна

Номер слайду 2

Лепбук – новітній спосіб організації навчальної діяльності з молодшими школярами. Це гра, творчість, пізнання і дослідження нового, повторення і закріплення вивченого, систематизація знань і просто цікавий вид спільної діяльності дітей, батьків, вчителів.

Номер слайду 3

По суті лепбук являє собою папку або міні-книжку, в якій систематизовані знання з якоїсь теми. Теми можуть бути як широкі , так і вузькі . У такій книжці багато кишеньок та конвертиків, що містять необхідний систематизований матеріал для вивчення і закріплення знань по темі.

Номер слайду 4

Лепбуки допомагають швидко і ефективно засвоїти нову інформацію і закріпити вивчене в пізнавально-ігровий формі. Ці тематичні посібники мають яскраве оформлення.

Номер слайду 5

Лепбук – підсумковий результат спільної роботи з дітьми по тій або іншій темі. Його виготовленню повинні передувати тематичні заняття та ігри, обговорення і розмови про складені питання, виконання завдань. В цьому випадку дитина буде готова до виготовлення тематичної папки .

Номер слайду 6

Різновиди тематичних папок. В залежності від призначення: Навчальніігрові;вітальні, святкові;автобіографічні (папка-звіт про якусь важливу подію в житті дитини: подорож, похід до цирку, канікулярне дозвілля тощо)

Номер слайду 7

В залежності від форми:стандартна книжка з двома розворотами;папка з 3-5 розворотами;книжка-гармошка;фігурна папка.

Номер слайду 8

Організація матеріалу:стандартні кишеньки;звичайні і фігурні конверти;кишеньки-гармошки;кишеньки-книжки;віконця та дверцята;обертові деталі;деталі, які висовуються;картки;теги;стрілки;пазли;чисті аркуші для заміток і т. д.

Номер слайду 9

Робота над лепбуком «Звірі та птахи взимку», 2 клас. Вчитель Гусарова Н. Ю.

Номер слайду 10

Робота над лепбуком «Природа навесні», 2 клас. Вчитель Гусарова Н. Ю.

pptx
Додано
5 листопада 2018
Переглядів
3549
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку