Презентація "Технологія приготування картопляного салату"

Про матеріал
В закладі продовжується робота з формуючого (практичного) етапу проєкту “Гайда на кухню!” Проєкт спрямований на формування у здобувачів освіти з ООП культури харчування; правильних харчових звичок; основ здорового харчування та здорового способу життя; соціалізацію дітей з порушення слуху та дітей з тяжкими порушеннями мовлення. Матеріал використовувався на уроці трудового навчання за дистанційною формою навчання. Рецепти страв адаптовані відповідно до Збірника рецептури страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах./ Є Клопотенко
Перегляд файлу

imageСлайд

1

Тема:Практична робо́  та. Техноло́    гія ́ приготування картопляного салату.́

image

image

3

imageСалат́ — це страва із дрібно покришених шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок, прянощів.

Для приготування салатів використовують

сирі, варені, квашені і мариновані овочі,

гриби, бобові, сирі і консервовані

фрукти, цитрусові плоди.

image

image

image

image

image

ІНСТРУМЕНТИ:

9

                                                                  НІЖ, ДОШКА ДЛЯ НАРІЗА́                                          ННЯ́

ІНГРЕДІЄНТИ́

imageСолоні огірки́   , варе́     на карто́ :   пля (“в мунди́     рі”), со́    няшникова ́ олія, сіль, часни́  к, кріп.́

ПОРЯДОК ВИКОНАННЯ:

1.Відварити картоплю “в мундирі”. Остудити.

2.Почистити картоплю. Нарізати картоплю та огірки.

3.Покласти нарізані овочі у тарілку.

4.Додати соняшникову олію, кріп, сіль, часник.

5.Перемішати.

6.Засервірувати салат.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image


26                                                                                                                                                                            СЛОВНИК

image

27                                                                                                                                                                            Завдання:

1. Запиши у зошит (слайди 1,9).

2.Повтори правила безпечної роботи (слайди 4,5,6,25 ).

3.Виконай практичну роботу (слайди

10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24).

4.Вивчи словник (слайд 26)

5.Фото звіт завантаж у ГуглКлас.

28

Презентацію підготувала вчителька трудового навчання КЗО “КСШ “Сузір’я” ДОР

Назаренко ВГ (основа- матеріали з мережі інтернет, відео з сайту “Нове шкільне харчування” (Є.Клопотенко)

https://www.youtube.com/watch?

v=bpbUDcshhM8)

pdf
Пов’язані теми
Трудове навчання, Презентації
Інкл
Додано
10 липня 2023
Переглядів
361
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку