Слайд
1
Тема:Практична робо́ та. Техноло́ гія ́ приготування картопляного салату.́
3
Салат́ — це страва із дрібно покришених шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок, прянощів.
• Для приготування салатів використовують
сирі, варені, квашені і мариновані овочі,
гриби, бобові, сирі і консервовані
фрукти, цитрусові плоди.
ІНСТРУМЕНТИ:
9
НІЖ, ДОШКА ДЛЯ НАРІЗА́ ННЯ́
ІНГРЕДІЄНТИ́
Солоні огірки́ , варе́ на карто́ : пля (“в мунди́ рі”), со́ няшникова ́ олія, сіль, часни́ к, кріп.́
ПОРЯДОК ВИКОНАННЯ:
1.Відварити картоплю “в мундирі”. Остудити.
2.Почистити картоплю. Нарізати картоплю та огірки.
3.Покласти нарізані овочі у тарілку.
4.Додати соняшникову олію, кріп, сіль, часник.
5.Перемішати.
6.Засервірувати салат.
26 СЛОВНИК
27 Завдання:
1. Запиши у зошит (слайди 1,9).
2.Повтори правила безпечної роботи (слайди 4,5,6,25 ).
3.Виконай практичну роботу (слайди
10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24).
4.Вивчи словник (слайд 26)
5.Фото звіт завантаж у ГуглКлас.
28
Презентацію підготувала вчителька трудового навчання КЗО “КСШ “Сузір’я” ДОР
Назаренко ВГ (основа- матеріали з мережі інтернет, відео з сайту “Нове шкільне харчування” (Є.Клопотенко)
https://www.youtube.com/watch?
v=bpbUDcshhM8)