Презентація "Практична робота. Технологія приготування салату з буряком, картоплею та квашеною капустою"

Про матеріал
В закладі продовжується робота з формуючого (практичного) етапу проєкту “Гайда на кухню!” Проєкт спрямований на формування у здобувачів освіти з ООП культури харчування; правильних харчових звичок; основ здорового харчування та здорового способу життя; соціалізацію дітей з порушення слуху та дітей з тяжкими порушеннями мовлення. Матеріал використовувався на уроці трудового навчання за дистанційною формою навчання. Рецепти страв адаптовані відповідно до Збірника рецептури страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах./ Є Клопотенко
Перегляд файлу

Слайд

1

imageТема:Практична робо́ та. Техноло́ гія ́ приготування сала́ ту з буряко́ м, ́ картоплею та ква́ шеною капу́ стою.́

2

imageЯкий звук на контролі?

nПридумайте слова з контрольним звуком.

nСкажіть мені ці слова тихо.

nСкажіть мені ці слова голосно.

nПридумайте речення з цими словами.

nВ якій назві предмета є контрольний звук?


image

image


5

Що будемо робити на уроці?

nУважно слухати

imagenГарно говорити, контролювати контрольний звук, слідкувати за висотою голосу, наголосом

nВідповідати на запитання, виконувати завдання

nЧитати, писати, малювати

nЗнаходити підказки

6

imageСалат́ — це страва із дрібно покришених шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок, прянощів.

Для приготування салатів використовують

сирі, варені, квашені і мариновані овочі,

гриби, бобові, сирі і консервовані

фрукти, цитрусові плоди.

image

image

image

image

image

ІНСТРУМЕНТИ:

12

НІЖ, ДОШКА ДЛЯ НАРІЗА́ ННЯ́ ІНГРЕДІЄНТИ:́

imageБуряк (варе́ ний або запече́ ний), карто́ пля “в мунди́ рі”, ́ соняшникова олі́ я, сіль, ква́ шена капу́ ста.́

ПОРЯДОК ВИКОНАННЯ:

1.Відварити буряк та картоплю. Остудити.

2.Буряк, картоплю почистити та нарізати скибочками.

3.Подрібнити квашену капусту.

4.Додати сіль соняшникову олію. Перемішати.

5.Салат викласти на тарілку.

6.Посипати сушеними приправами. Засервірувати салат.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

28

Що  нового  дізнались  на  уроці?

Чи сподобався вам урок?

Чи було вам цікаво?

imageЩо ми з вами робили сьогодні на уроці?

Чого навчились?

Яку роботу  виконували?


29                                                                                                                                                                            СЛОВНИК

Сала́т з буряко́м, карто́плею та ква́шеною капу́стою.

imageДода́ти, нарі́зати, переміша́ти, посоли́ти, засервірува́ти, остуди́ти, подрібни́ти, поси́пати, віджа́ти.

 

 

30                                                                                                                                                                            Завдання:

1. Запиши у зошит (слайди 1,12).

2.Повтори правила безпечної роботи (слайди 7,8,9,27 ).

3.Виконай практичну роботу (слайди 10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23, 24,25,26).

4.Вивчи словник (слайд 29)

5.Фото звіт завантаж у ГуглКлас.

31

Презентацію підготувала вчителька трудового навчання КЗО “КСШ “Сузір’я” ДОР

Назаренко ВГ (основа- матеріали з мережі інтернет, відео з сайту “Нове шкільне харчування” (Є.Клопотенко)

https://www.youtube.com/watch?v=xr3_nzfmfq8)

pdf
Пов’язані теми
Трудове навчання, Презентації
Інкл
Додано
15 липня 2023
Переглядів
315
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку