Млинці́ — страва з прісного яєчного рідкого тіста на гарячій сковороді, змащеній жиром. Млинці подають з різними закусками або начиненими. Млинці традиційні для кухонь слов'янських народів і вживалися ще в дохристиянські часи.
Номер слайду 3
Млинці — цікаві факти. У 1994 році в Англії встановили світовий рекорд з приготування найважчого млинця. У довжину такий «млинець» був 15 метрів, а вага його становила 3 тонни. Найвищою стопкою млинців є стопка, приготована в 2013 році працівниками популярного телеканалу про їжу. Приготування млинців зайняло порядком 13 годин і сама стопка являла вміщувала 725 млинців і у висоту становила 82 сантиметри. Американець Ріс Маккенді — кухар, господар і власник американського ресторану є рекордсменом з приготування млинців за годину. Росу вдалося за 60 хвилин спекти 1092 млинці. Домінік Рузакри в 2010 році зумів поставити рекорд по висоті підкидання млинців. Чоловік підкинув млинець майже на 10 метрів.
Номер слайду 4
Приготування млинців Посуд та інвентар: сито, миска для змішування продуктів, сковорода, ложка столова, дерев'яна лопаточка, міксер, ніж. Норма продуктів: борошно пшеничне -300 гр. яйце - 3 шт. цукор - 3 ст. л молоко – 700гр.,рослинна олія –3 ст. л сіль - за смаком,масло вершкове – 100гр.
Номер слайду 5
Інструктаж з БЖДЗ електроприладами забороняється працювати мокрими руками. Не можна залишати включену плиту без нагляду. Не можна зберігати поруч з плитою легкозаймисті предмети. Під час роботи з плитою не варто забувати, що вона сильно нагрівається, і треба бути дуже акуратним, щоб не отримати опіки. Суворо використовувати непошкоджене обладнання. В першу чергу потрібно перевірити, чи в хорошому стані кухонний інвентар, чи немає сколів та тріщин на посуді. Перед тим, як поставити посуд на плиту, треба переконатися, що він сухий. В іншому випадку може статися замикання. Не можна ставити на плиту пластиковий посуд, бо він швидко розплавиться. Щоб зняти посуд з плити необхідно скористатися рушником або спеціальною ганчіркою, щоб уникнути опіків. Більш небезпечним джерелом неприємностей і травм є кухонна підлога, особливо якщо вона мокра. Один неправильний рух, і можна отримати травму. Щоб цього уникнути необхідно перед початком роботи на кухні перевірити стан підлоги. Під час готування потрібно обов'язково включати вентиляцію. Сковорідки і каструлі потрібно ставити і знімати з плити за допомогою спеціальних ганчірок або рушників. Продукти різати можна тільки на спеціальній дошці і добре заточеними ножами.включену плиту без нагляду.
Номер слайду 6
Технологія приготування У глибоку миску вбийте сирі курячі яйця і покладіть до них потрібну кількість цукру з сіллю. Збийте інгредієнти до пишної піни з допомогою міксера, на великій швидкості протягом 4 – 6 хвилин, до повного розчинення цукру Потім додайте в загальну масу молоко і збивайте інгредієнти ще протягом 3 – 4 хвилин, до утворення на її поверхні білої пишної піни. Після додайте соду і рослинне масло і збивайте складові тіста протягом 3 – 4 хвилин. І останній інгредієнт просіяно пшеничне борошно. Всипайте її в рідку масу порціями і, не перестаючи збивайте тісто міксером до однорідності. Консистенція готового тіста, повинна бути схожа на сметану середній густоти
Номер слайду 7
Увімкніть плиту на середній рівень, поставте сковороду і розжарте її. Тепер вам знадобиться вся спритність ваших рук. Нахиліть сковороду з одного боку і влийте в неї ополоник, з рідким тістом починаючи з вершини Поставте сковороду назад на плиту і обсмажуйте тісто до того моменту, поки по краях млинця не залишиться рідкої маси і вони стануть злегка засмаженими, світло бежевого кольору Кожен підсмажений млинець, після того як ви поклали його на тарілку, змащуйте невеликим шматочком вершкового масла з допомогою ножа. Приблизно з 5 – 7 грам масла на 1 млинець.
Номер слайду 8
Технологія приготування млинців
Номер слайду 9
Жартівливий гороскоп (начинка по знаку зодіаку)Овен - з шоколадною. Цей ласун не упустить можливості, щоб не поласувати чимось смачним. До того ж шоколад Овна потрібен, щоб голова краще працювала, а думає цей представник зодіакального кола дуже багато. Телець - зі сметаною і цукром. Навіщо мудрувати, краще діяти по-старому, перевіреним способом, вважає Телець і не заморочується з приводу жодних надмірностей. Близнюки - з карамеллю, полуницею і мигдалем. Ось як! Цей знак той ще витівник. Коли занадто просто, Близнюки нудьгують. Їм би що-небудь таке. Рак - з сиром та родзинками. Корисно і поживно, думає піклуючись про своє здоров'я Рак. Лев - з червоною ікрою. Як і годиться аристократам з блакитною кров'ю. Так думає про себе цей представник зодіакального кола, який звик до шику і розкоші. Дева – с печенью. Только, чтобы она было нежная без комочков, хорошего качества. Дева достанет всех своими придирками, поэтому ей проще сделать начинку для блинов самой, все равно у других ничего путного не получится.
Номер слайду 10
Весы – с семгой и укропом. Этот знак любит все необычное, изысканное и утонченное. Весы уже представляют, как во время Масленицы будут смаковать блин с начинкой из благородной красной рыбы. Стрелец – с арахисовой пастой. Стрельцам необходимы силы для всевозможных путешествий и странствий, так как этот знак не любит сидеть на одном месте. Энергию ему как раз может дать калорийная арахисовая паста. Скорпион – с грибами. Только не с магазинными. И не с шампиньонами. А какими? Найденными в лесу. Пойдите и добудьте Скорпиону то, что он хочет. А кто сказал, что угодить этому знаку легко?Козерог – с мясом. Этот представитель зодиакального круга много работает, поэтому легкие закуски не для него. Если блин, то с мясом, да повкуснее. Водолей – с сыром и шпинатом. Еще один знак зодиака, которого надо удивлять. Простые начинки его разочаруют. Вот если это разные сорта дорогого сыра, тогда это дело!Рыбы – с бананом. Сладкая, нежная начинка, такая же как и этот представитель зодиакального круга. Такой воздушный, легкий и позитивный.
Номер слайду 11
ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ1. Приготувати Млинці під наглядом батьків2. Фото виконаної роботи підписати (школа, клас, прізвище та ім`я), відправити