Презентація. "Технологія приготування млинців". Матеріал до уроку трудового навчання та технології для учнів професії "Кондитер"

Про матеріал
Презентація. "Технологія приготування млинців". Матеріал до уроку трудового навчання та технології для учнів професії "Кондитер"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологія приготування млинців

Номер слайду 2

Млинці́ — страва з прісного яєчного рідкого тіста на гарячій сковороді, змащеній жиром. Млинці подають з різними закусками або начиненими. Млинці традиційні для кухонь слов'янських народів і вживалися ще в дохристиянські часи.

Номер слайду 3

Млинці — цікаві факти. У 1994 році в Англії встановили світовий рекорд з приготування найважчого млинця. У довжину такий «млинець» був 15 метрів, а вага його становила 3 тонни. Найвищою стопкою млинців є стопка, приготована в 2013 році працівниками популярного телеканалу про їжу. Приготування млинців зайняло порядком 13 годин і сама стопка являла вміщувала 725 млинців і у висоту становила 82 сантиметри. Американець Ріс Маккенді — кухар, господар і власник американського ресторану є рекордсменом з приготування млинців за годину. Росу вдалося за 60 хвилин спекти 1092 млинці. Домінік Рузакри в 2010 році зумів поставити рекорд по висоті підкидання млинців. Чоловік підкинув млинець майже на 10 метрів.

Номер слайду 4

Приготування млинців Посуд та інвентар:   сито, миска для змішування продуктів, сковорода, ложка столова, дерев'яна лопаточка, міксер, ніж. Норма продуктів: борошно пшеничне -300 гр. яйце - 3 шт. цукор - 3 ст. л молоко – 700гр.,рослинна олія –3 ст. л сіль - за смаком,масло вершкове – 100гр.

Номер слайду 5

Інструктаж з БЖДЗ електроприладами забороняється працювати мокрими руками. Не можна залишати включену плиту без нагляду. Не можна зберігати поруч з плитою легкозаймисті предмети. Під час роботи з плитою не варто забувати, що вона сильно нагрівається, і треба бути дуже акуратним, щоб не отримати опіки. Суворо використовувати непошкоджене обладнання. В першу чергу потрібно перевірити, чи в хорошому стані кухонний інвентар, чи немає сколів та тріщин на посуді. Перед тим, як поставити посуд на плиту, треба переконатися, що він сухий. В іншому випадку може статися замикання. Не можна ставити на плиту пластиковий посуд, бо він швидко розплавиться. Щоб зняти посуд з плити необхідно скористатися рушником або спеціальною ганчіркою, щоб уникнути опіків. Більш небезпечним джерелом неприємностей і травм є кухонна підлога, особливо якщо вона мокра. Один неправильний рух, і можна отримати травму. Щоб цього уникнути необхідно перед початком роботи на кухні перевірити стан підлоги. Під час готування потрібно обов'язково включати вентиляцію. Сковорідки і каструлі потрібно ставити і знімати з плити за допомогою спеціальних ганчірок або рушників. Продукти різати можна тільки на спеціальній дошці і добре заточеними ножами.включену плиту без нагляду.

Номер слайду 6

Технологія приготування У глибоку миску вбийте сирі курячі яйця і покладіть до них потрібну кількість цукру з сіллю. Збийте інгредієнти до пишної піни з допомогою міксера, на великій швидкості протягом 4 – 6 хвилин, до повного розчинення цукру Потім додайте в загальну масу молоко і збивайте інгредієнти ще протягом 3 – 4 хвилин, до утворення на її поверхні білої пишної піни. Після додайте соду і рослинне масло і збивайте складові тіста протягом 3 – 4 хвилин. І останній інгредієнт просіяно пшеничне борошно. Всипайте її в рідку масу порціями і, не перестаючи збивайте тісто міксером до однорідності. Консистенція готового тіста, повинна бути схожа на сметану середній  густоти

Номер слайду 7

Увімкніть плиту на середній рівень, поставте сковороду і розжарте її. Тепер вам знадобиться вся спритність ваших рук. Нахиліть сковороду з одного боку і влийте в неї ополоник, з рідким тістом починаючи з вершини Поставте сковороду назад на плиту і обсмажуйте тісто до того моменту, поки по краях млинця не залишиться рідкої маси і вони стануть злегка засмаженими, світло бежевого кольору Кожен підсмажений млинець, після того як ви поклали його на тарілку, змащуйте невеликим шматочком вершкового масла з допомогою ножа. Приблизно з 5 – 7 грам масла на 1 млинець.

Номер слайду 8

Технологія приготування млинців

Номер слайду 9

Жартівливий гороскоп (начинка по знаку зодіаку)Овен - з шоколадною. Цей ласун не упустить можливості, щоб не поласувати чимось смачним. До того ж шоколад Овна потрібен, щоб голова краще працювала, а думає цей представник зодіакального кола дуже багато. Телець - зі сметаною і цукром. Навіщо мудрувати, краще діяти по-старому, перевіреним способом, вважає Телець і не заморочується з приводу жодних надмірностей. Близнюки - з карамеллю, полуницею і мигдалем. Ось як! Цей знак той ще витівник. Коли занадто просто, Близнюки нудьгують. Їм би що-небудь таке. Рак - з сиром та родзинками. Корисно і поживно, думає піклуючись про своє здоров'я Рак. Лев - з червоною ікрою. Як і годиться аристократам з блакитною кров'ю. Так думає про себе цей представник зодіакального кола, який звик до шику і розкоші. Дева – с печенью. Только, чтобы она было нежная без комочков, хорошего качества. Дева достанет всех своими придирками, поэтому ей проще сделать начинку для блинов самой, все равно у других ничего путного не получится.

Номер слайду 10

Весы – с семгой и укропом. Этот знак любит все необычное, изысканное и утонченное. Весы уже представляют, как во время Масленицы будут смаковать блин с начинкой из благородной красной рыбы. Стрелец – с арахисовой пастой. Стрельцам необходимы силы для всевозможных путешествий и странствий, так как этот знак не любит сидеть на одном месте. Энергию ему как раз может дать калорийная арахисовая паста. Скорпион – с грибами. Только не с магазинными. И не с шампиньонами. А какими? Найденными в лесу. Пойдите и добудьте Скорпиону то, что он хочет. А кто сказал, что угодить этому знаку легко?Козерог – с мясом. Этот представитель зодиакального круга много работает, поэтому легкие закуски не для него. Если блин, то с мясом, да повкуснее. Водолей – с сыром и шпинатом. Еще один знак зодиака, которого надо удивлять. Простые начинки его разочаруют. Вот если это разные сорта дорогого сыра, тогда это дело!Рыбы – с бананом. Сладкая, нежная начинка, такая же как и этот представитель зодиакального круга. Такой воздушный, легкий и позитивный.

Номер слайду 11

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ1. Приготувати Млинці під наглядом батьків2. Фото виконаної роботи підписати (школа, клас, прізвище та ім`я), відправити

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Богданова Лидия
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Вархола Володимир
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 січня 2021
Переглядів
3247
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку