Презентація "Технологія виробництва мила"

Про матеріал
Презентація "Технологія виробництва мила" містить матеріал про мило та його виробництво
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологія виробництва та механізм дії мила.

Номер слайду 2

Основний крок на шляху відкриття мила зробив французький хімік М.Э.Шеврель , який у 1817 р. відкрив стеаринову, пальмітинову й олеїнову кислоти як продукти розкладання жирів при їхньому омиленні водою й лугами.

Номер слайду 3

Мила – це натрієві або калієві солі вищих карбонових кислот, отримані в результаті гідролізу жирів в лужному середовищі.

Номер слайду 4

Реакція отримання мила C17H35COOCH2 CH2OH | | C17H35COOCH + 3NaOH → CHOH + 3C17H35COONa | | C17H35COOCH2 CH2OH тристеарат гліцерину гліцерин стеарат натрію

Номер слайду 5

Стеарат натрію належить до поверхнево – активних речовин (ПАВ), молекули якого складаються з полярної гідрофільної частини ( з латинської- та, що любить воду) та неполярного вуглеводневого радикала, гідрофільної частини (та, що боїться води)

Номер слайду 6

Механізм дії мила Гідрофобний «хвостик» зв'язується з частинками бруду. Гідрофільна «голівка» чіпляється за воду, зменшуючи її поверхневий натяг, тим самим, допомагаючи воді краще змочувати в поверхню і відривати частинки забруднень.

Номер слайду 7

Технологія виробництва мила Мило одержують при реакції жирів (наприклад, кокосового або пальмового масла) з лугом - каустичною содою (гидроксидом натрію) або каустичним поташем (гидроксидом калію). Даний хімічний процес називається омиленням

Номер слайду 8

На сучасному миловарному заводі безперервної дії вихідні матеріали змішуються й під тиском нагріваються до 130 "С. У результаті реакції утворюються мило й гліцерин. Після відділення гліцерину розплавлене мило проходить подальшу обробку. Тверді сорти одержують, висушуючи стрічку розплавленого мила, додаючи барвники й отдушки й пресуючи готову масу в шматки. Туалетне мило робиться з більш високоякісних жирів; після сушіння його нагрівають для зменшення змісту вологи.

ppt
Додано
13 жовтня
Переглядів
34
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку