Презентація "Технологія виробництва мила"

Про матеріал
Презентація "Технологія виробництва мила" містить матеріал про мило та його виробництво
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологія виробництва та механізм дії мила.

Номер слайду 2

Основний крок на шляху відкриття мила зробив французький хімік М.Э.Шеврель , який у 1817 р. відкрив стеаринову, пальмітинову й олеїнову кислоти як продукти розкладання жирів при їхньому омиленні водою й лугами.

Номер слайду 3

Мила – це натрієві або калієві солі вищих карбонових кислот, отримані в результаті гідролізу жирів в лужному середовищі.

Номер слайду 4

Реакція отримання мила C17H35COOCH2 CH2OH | | C17H35COOCH + 3NaOH → CHOH + 3C17H35COONa | | C17H35COOCH2 CH2OH тристеарат гліцерину гліцерин стеарат натрію

Номер слайду 5

Стеарат натрію належить до поверхнево – активних речовин (ПАВ), молекули якого складаються з полярної гідрофільної частини ( з латинської- та, що любить воду) та неполярного вуглеводневого радикала, гідрофільної частини (та, що боїться води)

Номер слайду 6

Механізм дії мила Гідрофобний «хвостик» зв'язується з частинками бруду. Гідрофільна «голівка» чіпляється за воду, зменшуючи її поверхневий натяг, тим самим, допомагаючи воді краще змочувати в поверхню і відривати частинки забруднень.

Номер слайду 7

Технологія виробництва мила Мило одержують при реакції жирів (наприклад, кокосового або пальмового масла) з лугом - каустичною содою (гидроксидом натрію) або каустичним поташем (гидроксидом калію). Даний хімічний процес називається омиленням

Номер слайду 8

На сучасному миловарному заводі безперервної дії вихідні матеріали змішуються й під тиском нагріваються до 130 "С. У результаті реакції утворюються мило й гліцерин. Після відділення гліцерину розплавлене мило проходить подальшу обробку. Тверді сорти одержують, висушуючи стрічку розплавленого мила, додаючи барвники й отдушки й пресуючи готову масу в шматки. Туалетне мило робиться з більш високоякісних жирів; після сушіння його нагрівають для зменшення змісту вологи.

ppt
Додано
13 жовтня 2019
Переглядів
113
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку