Презентація " Тексти для списування. 1 клас"

Про матеріал
Тексти для списування можуть стати в нагоді вчителю на уроках навчання грамоти. Дані тексти можна використовувати під час контролю навичок письма. Також можна використовувати дані тексти для диктантів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тексти для списування 1 клас

Номер слайду 2

Джерело У яру було джерело. Вода в ньому чиста і холодна. Над ним росла верба. Під вербою люди відпочивали. Одного разу діти пили воду. Вони залишили тут кухлик. (27 сл.)

Номер слайду 3

Ліс Шумить зелений ліс. На галявині великий дуб. Біля нього пригнулася берізка. Дуб захищає її від вітру. Він великий і сильний. Берізка тріпоче листочками і радіє. (25 сл.)

Номер слайду 4

Кіт Васько Живе у нас котик. Шубка м'яка та гладенька. А кігті гострі. Я його кличу Васьком. Тоді він біжить до моїх ніг і треться. А зараз Васько мишку ловить. (28 сл.)

Номер слайду 5

Горобець Була сніжна і морозна зима. Голодний горобчик сидів на гілці. Де шукати їжу? Раптом він почув веселі голоси синиць і побачив, що на гілці висить годівничка, повна пшона.(28 сл.)

Номер слайду 6

Каштан На подвір’ї росте велике дерево. Це каштан. Його квіти, наче великі свічки. Влітку він дає нам тінь. Восени із колючих кожушків визирають каштанчики.(23 сл.)

Номер слайду 7

Котик У Ліди був котик. Лапки біленькі. Зубки гостренькі. Сам увесь сірий. Сидить котик і сумує, бо зима настала. Пошила Ліда йому килимок. А котик притулився до Ліди і муркоче. (29 сл.)

Номер слайду 8

Порятунок Була холодна зима. Ріки і озера покрилися льодом. Рибкам стало важко дихати. Михайло і дід Архип ідуть на озеро. Вони пробили лунки. Тепер риба не загине. (26 сл.)

Номер слайду 9

Настала зима Настала зима. Усе навколо біле-біле. А калина червона. Сидить Гафійка біля віконечка, відсунула фіранку і милується калиною. Посідали на калину снігурі і ласують смачними ягодами. (26 сл.)

Номер слайду 10

Взимку Була зима. Кругом білів сніг. Він був м'яким і вогким. Діти гуляли у дворі. Вони зліпили снігову бабу. На голові кошик. Замість рота – буряк. Ніс із великої морквини, а очі з ґудзиків. (32 сл.)

Номер слайду 11

Перші квіти Пригріває сонечко. З'явилися перші квіти. Вилізла погрітися на сонці муха. Вона ще квола. А ось перший метелик. Сів на кульбабку і п'є сік. (23 сл.)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Субботська Олександра Ігорівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
6 січня 2021
Переглядів
16286
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку