Презентація .Тема " Буліранг. Підьомна сила крила "

Про матеріал
Фізика -10 клас . Презентація для використання з тема підьомна ссила крила.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БУМІРАНГ . ПІДЬОМНАЯ СИЛА КРИЛА.

Номер слайду 2

Бумера́нг — різновид дерев'яної метальної палиці. У минулому — бойова і мисливська зброя в Давньому Єгипті, Південній Індії,Південно-Східної Азії . В австралійських аборигенів поширені бумеранги, що повертаються, які являють собою вигнуту пластину з нижньою плоскою поверхнею і верхньою — випуклою.

Номер слайду 3

У роботі розглянуто історію виникнення бумерангу, його призначення , класифікацію, з’ясували, чому Бумеранг повертає і як запустити його. Розглянувши спеціальної літератури, можемо сказати, що вони є хорошим інструментом для вивчення закони фізики. Мета роботи : зробити модель бумеранг і вивчити механізм польоту .

Номер слайду 4

Бумеранги, поділяються на два типи:що повертаються і що не повертаються . Деякі вчені вважають, що австралійські аборигени спочатку застосовували бумеранги, що б заганяти в морських птахів. Інші, і, як не дивно, їх більшість, стверджують, що бумеранг – це просто забавна іграшка.

Номер слайду 5

A-бойовий прямолітаючий Б -бумеранг "Піль піль"; В— бумеранг "Кайлі" (коли кидали проти вітру обидві ці бумеранги могли повернутися; -Г -Полювальний повертаючий ; Д і Ебагатошарний повертаючий бумеранг

Номер слайду 6

В історії бумерангу три великі періоди: "Бронзовий вік"-коли люди навчилися обробляти дерево і вирізати бумеранги для полювання.. "Срібний вік" бумерангу прийшли на рубежі 19-20 століть, коли почали використовувати фанеру: завдяки ії структурі вдалося домогтися більшої різноманітності літаючих конструкцій. "Золотий вік" бумерангу - промислове виробництво і переробка різних видів пластмасу і пластика.

Номер слайду 7

Фізик Фелікс Гесс вважав, що бумеранг повертается з двох причин. Причина №1 – форма бумеранга. Причина №2 – спосіб метання

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Аеродинамічна сила

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Сьогодні у віці пластмаси, бумеранги знайшли застосування у спорті в Сполучених Штатах, Канаді, Німеччині, Франції.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Використання бумерангу*можуть бути використані в медицині. Протипоказання до кидати бумерангу нема *це є ефективним засобом від стресу, створення позитивного емоційного ставлення, підтримання гнучкості хребта, формування постави, запобігання, остеохондроз і бездіяльності, повноцінної координації руху, розвитку вимірювання, бічного розширення поля зору, відчуття траєкторію руху об'єкта, підвищення швидкості реакції, формування образно візуального сприйняття простору.

Номер слайду 14

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
26 січня 2020
Переглядів
1031
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку