Презентація Тема "Тіла обертання обертання"

Про матеріал
Презентація " Розв'язування задач на тіла обертання" «Вивчення математики подібне до Нілу, що починається невеличким струмком, а закінчується великою рікою»Навчальна: узагальнити і систематизувати знання, вміння і навички учнів з розв’язування задач на знаходження площі поверхонь конуса, циліндра, кулі. Розвиваюча: розвивати розумові здібності та якості особистості (мислення, уяву, пам'ять, пізнавальну самостійність). Виховна : прищеплювати навички культури спілкування, виховувати повагу до чужих думок та інтерес до математики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Епіграф «Вивчення математики подібне до Нілу, що починається невеличким струмком, а закінчується великою рікою» Ч. К. Колтон

Номер слайду 2

ДЕВІЗ «Узагальнення – це мабуть найлегший і найочевидніший шлях розширення математичних знань» В.Сойєр  

Номер слайду 3

Тема уроку: Площі тіл обертання. Розв'язування задач .

Номер слайду 4

Мета уроку: Навчальна: узагальнити і систематизувати знання, вміння і навички учнів з розв’язування задач на знаходження площі поверхонь конуса, циліндра, кулі. Розвиваюча: розвивати розумові здібності та якості особистості (мислення, уяву, пам'ять, пізнавальну самостійність). Виховна : прищеплювати навички культури спілкування, виховувати повагу до чужих думок та інтерес до математики.

Номер слайду 5

Будьте дуже уважні протягом уроку: Думайте, питайте, пропонуйте – бо шляхом до істини нам йти разом.  

Номер слайду 6

Бліц опитування Що називається циліндром, конусом, кулею? Що таке радіус циліндра, конуса, кулі? Що таке висота циліндра, конуса, кулі? Записати площу бічної поверхні циліндра, конуса. Записати площу повної поверхні циліндра, конуса. Записати площу сфери, сферичного сегмента.

Номер слайду 7

Циліндр Конус Куля. Сфера Sбіч. =  2πRН Sбіч. =  πRℓ S = 4πR2 Sосн. =  πR2 Sосн. =  πR2 Циліндр Sп.п. =  2πRН +2πR2 Конус Sп.п. =  πRℓ + πR2 Площі поверхонь тіл обертання  

Номер слайду 8

Практична робота Обчислити площу повної поверхні тіла обертання (формули для обчислення площ поверхонь на дошці). Ви маєте на столі модель циліндра, конуса, кулі. Запишіть № картки Виміряйте висоту тіла і запишіть у таблицю. Виміряйте радіус основи та запишіть у таблицю. Виміряйте твірну. Знайдіть площу основи. Знайдіть площу бічної поверхні. Знайдіть площу повної поверхні.

Номер слайду 9

Розв'язування задач Задача №1 Прямокутник з діагоналлю 5 см., обертається навколо сторони 4 см. Знайти площу його поверхні.  

Номер слайду 10

Задача №2 Прямокутний трикутник з гіпотенузою 10 см., обертається навколо катета довжиною 8 см. Знайти площу його поверхні.

Номер слайду 11

Кросворд «Куля"

Номер слайду 12

КРОСВОРД 1 К 2 У 3 Л 4 Я

Номер слайду 13

Відповіді Прямокутник Дуга Циліндр Прямокутний

Номер слайду 14

УСПІХУ ВАМ!

ppt
Пов’язані теми
Геометрія, 11 клас, Розробки уроків
Інкл
Додано
30 березня 2021
Переглядів
1317
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку