Презентація. Тема: Верховна рада України. Президент України. Кабінет Міністрів України

Про матеріал
Презентація Тема: Верховна рада України. Президент України. Кабінет Міністрів України План Верховна Рада України. Президент України: конституційний статус й повноваження. Кабінет Міністрів України, центральні й місцеві органи влади.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Верховна рада України. Президент України. Кабінет Міністрів України

Номер слайду 2

План уроку Верховна Рада України. Президент України: конституційний статус й повноваження. Кабінет Міністрів України, центральні й місцеві органи влади.

Номер слайду 3

Відповідно до ст. 6 Конституції України державна влада в Україні здійснюється на засадах її поділу на: законодавчу, виконавчу, судову.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Президент України Президент України є главою держави. Конституційний статус Президента країни визначається ст. 101-112 розділу V Конституції України. Як глава держави він виступає гарантом: 1) державного суверенітету; 2) територіальної цілісності України; 3) додержання Конституції України; 4) прав і свобод людини і громадянина.

Номер слайду 11

Повноваження Президента України можуть припинитися достроково у таких випадках: 1) якщо задоволена ним особисто заява про відставку на засіданні Верховної Ради України (ст. 109 Конституції України); 2) при неможливості виконання своїх повноважень за станом здоров’я (таке рішення приймає конституційна більшість Верховної Ради на підставі письмового подання Верховного Суду і на основі медичного висновку). Імпічмент – це особлива процедура обвинувачення вищих посадових осіб держави у вчиненні злочинів та службових порушень. Підставою для порушення питання про імпічмент Президента і для його усунення з посади є вчинення ним державної зради або іншого злочину.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чурсінова Любов Іванівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
ppt
Додано
22 жовтня 2019
Переглядів
4409
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку