Презентація "Тематичний тиждень української мови"

Про матеріал
Розробка тематичного тижня української мови для початкових класів, приурочена до 9 листопада - дня української писемності та мови, яку можна адаптувати до Дня соборності 22 січня, всеукраїнського дня вишиванки та плану для виховних годин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМАТИЧНИЙ ТИЖДЕНЬ української мови та читання

Номер слайду 2

Мета: ознайомлювати учнів з народними звичаями, піснями, іграми; розвивати красу мовлення та висловлення власних думок, зацікавлювати дітей до пізнання свого рідного, розглядати українську мову у розрізі сучасності, вчити дітей співпрацювати, спілкуватися, бути активними;виховувати безмежну любов, повагу та вдячність до української мови та України;формувати активну громадянську позицію;виховувати соціокультурну особистість.

Номер слайду 3

Завдання тижня. Розширити знання школярів про рідну мову та рідну землю;формувати активну життєву позицію;розвивати пізнавальну активність, творчість, мовлення дітей;виховувати шанобливе ставлення до української мови;сприяти усвідомленню дітьми себе невід’ємною частиною рідної держави.

Номер слайду 4

План тижня1. Понеділок: Літературна вікторина" Віночок казок"1-2кл. - робота з казками , дослідження одного героя в різних казках (створення колажу про вибраного героя)3-4кл – складання казки, у якій всі слова на одну букву) Поставити скриньку запитів учнів як підготовку до тематичного дня , який відбудеться в середу за власною темою, повязаною з книгою. Перегляд відео "Тернистий шлях української мови" (мультимедіа)2. Вівторок : "Лінгвистичні смаколики" 1-2 кл. – Дидактична гра за віршами, скоромовками про мову. 3-4 кл. - Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика3. Середа. Тематичний день за запитами учнів. Дослідження казки, дослідження автора. Робота за картками Пропа. Створення власної книги-дослідження за картками Пропа та її оформлення. 4. Четвер " Кращої, ніж рідна, мови не буває"1 – 2 клас - народні ігри, пісні - на уроках фізкультури , ГПД та ранкових зустрічах.3 - 4 клас – робота з фразеологізмами протягом дня. Виставка вишиванок, українських речей (по класах)Ланцюжок вишиванок (діти у вишиванках) - застосувати в ранковій зустрічі5. П'ятниця: Виготовлення лепбука як підсумок роботи під назвою « І чужого навчайтесь, і свого не цурайтесь»Робота з власними та запозиченими словами і висловлюваннями.(1-4 клас)

Номер слайду 5

Понеділок. Тематичний день. Літературна вікторина" Віночок казок"

Номер слайду 6

Середа. Тематичний день за запитами учнів

Номер слайду 7

Вівторок Тематичний день "Лінгвистичні смаколики"

Номер слайду 8

Четвер Тематичний день" Кращої, ніж рідна, мови не буває"

Номер слайду 9

П'ятниця. Тематичний день « І чужого навчайтесь, і свого не цурайтесь»

Номер слайду 10

Стіна слів

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Планування
НУШ
Інкл
Додано
15 лютого 2022
Переглядів
1489
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку