Презентація ,тест "Азбука класичного танцю 5-6 класи".

Про матеріал
В класичному танці теорія також грає велуку роль як і практика. Теоретичні заняття, спрямовані на освоєння учнями спеціальної термінології, техніки виконання того чи іншого елемента або вправи, а так само бесіди про хореографічне мистецтво.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тестові завдання з предмету класичний танець. Азбука класичного танцю 5-6 класи. Матеріал підготувала хореограф Кулакова Єлизавета Юріївна

Номер слайду 2

1. Preparation (препарасьон):а) поза, положення тіла; піднята вгору нога напівзігнута;б) приготування, підготовка.2. En dedans (ан дедан):а) в середину, в коло;б) назовні, з кола.

Номер слайду 3

3. En dehors (ан деор):а) в середину, в коло;б) назовні, з кола.4. Demi (демі):а) маленький;б) середній, невеликий.

Номер слайду 4

5. Grand (гранд):а) великий;б) середній, маленький.6. Plie (пліє):а) положення однієї ноги на щиколотці іншої, опорної;б) присідання.

Номер слайду 5

7. Battement (батман):а) розмах, биття;б) кидок ноги на місці або в стрибку.8. Battement tendu (батман тандю):а) відведення і приведення витягнутої ноги, не відриваючи стопи від полу;б) рух з ударом, або ударний рух.

Номер слайду 6

9. Jete (жете):а) кидок ноги на місці або в стрибку;б) рух з ударом, або ударний рух.10. Grand battement (гранд батман):а) кидок ноги на місці або в стрибку;б) великий батман.

Номер слайду 7

11. Battement frappe (батман фраппе):а) кидок ноги на місці або в стрибку;б) рух з ударом, або ударний рух.12. Battement fondu (батман фондю):а) м'який, плавний рух;б) рух з подвійним ударом.

Номер слайду 8

13. Releve (релеве):а) підйом на пальці або напівпальці;б) повільний підйом ноги на 90°.14. Port de bras (пор де бра):а) чіткий танцювальний крок, переступання з невеликим просуванням;б) нахили корпусу, голови.

Номер слайду 9

15. Скільки точок напрямку в танцювальному залі:а) 4б) 2в) 816. Міжнародний день танцю?а) 30 грудня;б) 29 квітня;в) 28 травня.

Номер слайду 10

17. Перша позиція ніг - це коли:а) п'яти зімкнуті разом, носочки розведені і спрямовані в різні боки;б) стопи розташовані на відстані однієї стопи один від одного, п'ятки направлені один до одного, носочки розведені врізнобіч;в) стопи разом.18. Взуття балерини?а) балетки;б) джазовки;в) пуанти.

Номер слайду 11

19. Назвіть пристосування, що служить опорою танцівникам:а) верстат;б) палка;в) обруч.20. Як називається балетна спідниця?а) пачкаб) парасолькав) олівець.

pptx
Додано
25 травня 2020
Переглядів
1106
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку