Презентація "Тести Сімона"

Про матеріал

ШКАЛА ТЕСТІВ РОЗУМОВОГО РОЗВИТКУ БІНЕ – СІМОНА (варіант Л.Термєна)

5.Запитати дитину, чи знає вона, що таке байка, які байки вона знає. Пояснити, що байка — це невелике оповідання повчального характеру. Потім сказати, що їй буде прочитано байку, попросити вдуматися в її зміст і сказати, чого навчає ця байка. Наприклад, байка І.А. Крилова «Квартет» навчає тому, що успіх у роботі буває тоді, коли у її виконавців є здібності, знання і згода. Так запропонувати дитині витлумачити зміст п'яти байок. Підібрати по можливості такі байки, яких діти в школі не вивчали, тлумачення яких дітям невідоме. Байку зачитувати без поданого в ній автором морального висновку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ШКАЛА ТЕСТІВ РОЗУМОВОГО РОЗВИТКУ БІНЕ – СІМОНА (варіант Л. Термєна)Ольга Дула

Номер слайду 2

1. Визначення зміст слів. Назвати дитині І 00 слів з рідної мови і запропонувати дати їх визначення. Злива, зять, рейка, сокира, втома, проба, зоря, хворий, перемога, наполягати, прищіпка, гравій, майоріти, пахощі, розмова, закінчувати, сумний, поновлення, змій, аеродром, будь ласка, ввечері, вдень, взимку, вісімдесяти, влітку, восени, вперед, вранці, вчора, гардероб, гектар, гвинтівка, до побачення, держава, дисципліна, ззаду, інженер, кілометр, ліворуч, механік, мізинець, мільйон,назад, напам’ять, океан, попереду, посередині,портрет, праворуч,п’ятдесят, п’ятдесяти, п’ятсот, революція, республіка, сигнал, сімдесяти, телеграма, телефон, температура, тепер, терпуг, трамвай, тролейбус, фанера, фартух, футбол, цемент, чернетка, шеренга, шістнадцять, шістдесят, шістдесяти, шістсот, щогодини, щоденно, щотижня, юннат, ярина.

Номер слайду 3

2. Визначити абстрактні поняття. а) жалість; б) мстивість; в) милосердя; г) заздрість; д) справедливість.

Номер слайду 4

3. Упорядкування фраз. 1.«захищає свого собака доброго господаря сміливо». 2. «з ми раннього часу пішли поле на». 3. «просив мого задачу я вчителя виправити мою». Запропонувати прочитати кожну фразу правильно, наприклад: «Собака сміливо захищає свого доброго господаря».

Номер слайду 5

4. Загублений м 'ячик «ЗНАЙДИ ПРЕДМЕТ ТАКОЇ Ж ФОРМИ» Мета: Формувати вміння дітей розпізнавати геометричні фігури на зображеннях, знаходити в навколишньому оточенні предмети, які нагадують їх форму; розрізняти об’ємні і плоскі фігури. Розвивати увагу, логічне мислення.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

5. Витлумачення байок. Запитати дитину, чи знає вона, що таке байка, які байки вона знає. Пояснити, що байка — це невелике оповідання повчального характеру. Потім сказати, що їй буде прочитано байку, попросити вдуматися в її зміст і сказати, чого навчає ця байка. Наприклад, байка І. А. Крилова «Квартет» навчає тому, що успіх у роботі буває тоді, коли у її виконавців є здібності, знання і згода. Так запропонувати дитині витлумачити зміст п'яти байок. Підібрати по можливості такі байки, яких діти в школі не вивчали, тлумачення яких дітям невідоме. Байку зачитувати без поданого в ній автором морального висновку.

Номер слайду 17

Байки«Чиж і Голуб” – Іван Крилов байка. Раз якось у сільце потрапив Чиж-бідак. Сердега в нім і бився, і крутився,А Голуб молодий над ним іще й глумився.— Ну й сором,— каже, — серед дня, дивак,Зловився! Мене б не обдурили так: За це-бо я ручуся сміло.— Аж зирк, і сам в сильце заплутався тоді. За діло!Тож, Голубе, вперед не смійсь чужій біді. Отож на себе не надійся,Чужому лихові не смійся.

Номер слайду 18

Свиня під дубом-Іван Крилов байка. Свиня під Дубом віковим. Наїлась жолудів досхочу, до відвала;Наївшись, виспалась під ним;А потім, очі продираючи підняла,І рилом корінь Дуба підривати стала.“Адже це дереву біда, –Їй з Дуба Ворон промовля, –Коли коріння ти оголиш, воно засохнуть може”.“Хай сохне, – каже тут Свиня, –Мене те анітрохи не турбуєУ нім не бачу толку я,Нехай це кожен чує;Хоч вік його не будь, нітрохи не шкодую;О лиш би жолуді були: адже від них я і жирую”. –“Невдячна! – мовив Дуб до неї тут, –Коли б могла ти вгору рило підійняти. Тобі, нарешті, стало б знати,Що жолуді на мені ці ростуть”.І неук також, як сліпець,Учені праці й вчення,Усю науку лає,Не відчуваючи, що їх плоди збирає.

Номер слайду 19

“Фіалка і Бур’ян” Леонід Глібов байка. Веселая весна була;Зазеленів вишневенький садочок;Пахучая Фіалка розцвілаІ звеселила свій куточок. Де взявсь Бур’ян, насіявся кругомІ квітку бідную понівечив він дуже: Не та краса, і пахне бур’яном;А Бур’яну про те й байдуже,Ще й хвастать заходивсь,Барвінкові хваливсь:— А що, Барвіночку хрещатий,Яка краса у нас цвіте! —Барвінок так сказав на те:— Цвісти між бур’яном — бодай би не діждати!На ввесь садок одна, та не людна;Дала красу веселая весна,Та не дала їй долі.—Прийшов Хазяїн, поглядів,—Давно в садочку був, загаявся у полі,—Розсердився і косу ухопив…Черк-черк — і ввесь Бур’ян зваливсь,І в Бур’яні Фіалка полягла…На безталанную Барвінок подививсьІ жалібно промовив: «Одцвіла!»

Номер слайду 20

Смішинка на підтримку ЗСУ «ТАЯ гуска…»Та не знав, той вражий русин,Куди суне пику, Бо та гуска зразу збила Його з пантелику. Він же тяг з собою чайник,Унітаз, хвильовку,Телевізор, кавоварку,Різну побутовку. Дивувався, що в селі Асфальтні дороги. Він хотів всім українцям. Наставити роги. Та встрелила тая гуска Йому прямо в пику. Залишивши те тавро,Поколінням навіки... Отак, прийшли москалі"Визволять" русинів. Та не знали вражі-діти,Що їм тут і згинуть.І тепер ці окупанти,Залишать країну,Бо ми любим й захищаєм. Рідну Україну!КТС, Артем,15.05.2022 "ОСЬ ТАКА ТА ГУСКА..." Їхали ми пішки йшлиІ зустріли гуску... Вона лізла із кущівІ тягла галузку. Та галузка товста й довга,З дулом автомата. Заряджена патронами,На орка-солдата. Орк зухвало порядкував,В українськім полі... Сонях буде розцвітати. В степах на роздоллі.

Номер слайду 21

 Леонід Глібов     ЛЕБІДЬ, ЩУКА І РАК              Байка. У товаристві лад — усяк тому радіє;Дурне безладдя лихо діє, І діло, як на гріх, Не діло — тільки сміх. Колись-то Лебідь, Рак та Щука. Приставить хуру узялись. От троє разом запряглись,Смикнули — катма ходу... Що за морока? Що робить?Ай не велика, бачся, штука,—Так Лебідь рветься підлетіть,Рак упирається, а Щука тягне в воду. Хто винен з  них, хто ні —судить не  нам Та тільки хура й досі там.(1853)

Номер слайду 22

6. Повторити 5 цифр у зворотному порядку. Зачитати по черзі три ряди з 5 цифр і запропонувати повторити їх у зворотному порядку, наприклад: 4, 7,1, 3, 5. Повторити: 5, З, 1, 7, 4. Зрозуміло? Слухати уважно: 3,1,7,8,9. Повторити у зворотному порядку: Слухай уважно: 6, 9, 4, 8, 2. Сдухай уважно: 5, 2, 9, 6, 4.

Номер слайду 23

7. Пояснення картини.

Номер слайду 24

КІМНАТА

Номер слайду 25

Номер слайду 26

ДРОВА

Номер слайду 27

Номер слайду 28

МАГАЗИН

Номер слайду 29

Номер слайду 30

ЧОВЕН НА РІЧЦІ

Номер слайду 31

8. Знайди і назви схоже між 3 предметами. Називаю 5 груп предметів; а) змія, корова, горобець; б) книга, учитель, газета; в) шелест, папір, шкіра; г) троянда, картина, дерево; д) ніж, колійка, дротина

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Інкл
Додано
15 березня 2023
Переглядів
267
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку