Презентація "Ти маєш право, але ти маєш обов'язки"

Про матеріал

Продовжувати знайомити учнів з їх правами та обов'язками; розвивати почуття відповідальності, поваги до людей, нікого не ображати, не принижувати, бути ввічливими та вихованими.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТИ МАЄШ ПРАВО, АЛЕ ТИ МАЄШ ОБОВ’ЯЗКИ

Номер слайду 2

- Це основний закон України. Основні права та обов'язки громадян. Конституція

Номер слайду 3

Дитя моє, права дитинити мусиш вивчити сумлінно. Це так потрібно, так важливо,напевно знати в наші дні:коли з тобою справедливовчиняють, а коли і ні. Тож прочитай, завчи напам'ять,порадь і друзям прочитать. Хай прочитають тато й мама —закони всім потрібно знать!Ірина Жиленко

Номер слайду 4

В нас людина кожна знає,Чим займатись вона має. Гарантує нам це право. Головний закон держави. Він дає дорослим й дітям. Вільно і щасливо жити. Всі його повинні знатиІ вивчати, й шанувати. Звуть закон цей в Україні – Конституція країни. А. Сокол

Номер слайду 5

Короткий огляд деяких прав

Номер слайду 6

Стаття 27. Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Обов'язок держави – захищати життя людини. Кожна людина має право на життя.

Номер слайду 7

Всі діти є рівними у своїх правах. Стаття 52 Всі діти, не залежно від походження, кольору шкіри, національності, мови, є рівні у своїх правах

Номер слайду 8

Всі мають право на відпочинок. Стаття 45 Кожен, має право на відпочинок, дозвілля та учать у культурному та творчому житті.

Номер слайду 9

Всі мають право на освіту. Стаття 53 Повна загальна середня освіта є обов'язковою. Держава забезпечує доступність і безоплатність дошкільної, повної загальної середньої, професійно – технічної та вищої освіти.

Номер слайду 10

Кожен має право на охорону здоров'я. Стаття 49 Кожен має право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування за найвищими стандартами, які реально може забезпечити держава. Жодна людина не може бути позбавлена доступу до ефективної охорони здоров`я.

Номер слайду 11

Стаття 24 Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання. Всі мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.

Номер слайду 12

Кожен має право на житло. Держава створює умови, за яких кожний громадянин матиме змогу побудувати житло, придбати його у власність або взяти в оренду. Стаття 47ppt_x

Номер слайду 13

Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Стаття 35 У кожного народу є своя мова, свої традиції, релігія обряди. Всі мають право користуватися своєю національною культурою, рідною мовою та сповідувати свою релігію.

Номер слайду 14

Кожен має право на працю. Стаття 43 Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Використання примусової праці забороняється.

Номер слайду 15

Хвилинка відпочинку

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Обов’язок — це те, що ви повинні робити, щоб бути корисними собі та оточуючим. Обов’язки1. Старанно вчитися.2. Берегти природу, пам'ятки культури. З. Берегти шкільне майно.4. Дотримуватися моральних норм поведінки.5. Дотримуватись правил особистої гiгiєни.6. Дотримуватися правил дорожнього руху.

Номер слайду 18

Колективна робота «Які права порушено»

Номер слайду 19

Діти, я хочу на бал, а мене примушують працювати без відпочинку

Номер слайду 20

Допоможіть!Моїх діток з'їв сірий вовк.

Номер слайду 21

Мене ніхто не любить, називають гидким і виганяють

Номер слайду 22

Вони спалили моє гніздечкоppt_x

Номер слайду 23

Допоможіть, вони забрали мого братика

Номер слайду 24

Вона вигнала мене із власного дому

Номер слайду 25

Вана буде гарною дружиною

Номер слайду 26

Нарешті я вас знайшов. Негайно повертайтесь до роботи

Номер слайду 27

Спитай у тата чи у мами, які професії у них. Професій в світі є чимало, сповна їх вистачить на всіх. Та є одна поміж професій, якої вчаться всі в житті, яка для кожного найперша, якої вчитимешся ти. Учитель, лікар чи геолог, письменник, слюсар чи шахтар — всі називають головною одну професію: школяр! Бо всім відомо, що без школи, без знань, що мусиш там набуть, не станеш у житті ніколи тим, ким з дитинства мрієш буть! 

Номер слайду 28

Гра «Квітка прав та обов’язків»Мета: продовжувати знайомити учнів з їх правами та обов'язками; розвивати почуття відповідальності, поваги до людей, нікого не ображати, не принижувати, бути ввічливими та вихованими. Матеріал: квітка з пелюстками.Ігрова дія: дитина обирає пелюстку будь-якого кольору, на зворотній стороні якої на­мальовані малюнки, які повязані з правами та обовязками. Дитина за малюнком розповідає все, що вона про це знає. 

Номер слайду 29

Номер слайду 30

. Ще раз нагадаємо про права дитини. Друзі мої! Права дитини. Ми мусимо вивчати сумлінно,Щоб знати добре в наші дні,Коли з тобою справедливо. Вчиняють, а коли – і ні. То ж прочитай, завчи напам'ять,Порадь і друзям прочитають,Хай прочитають тато й мама –Закони всім потрібно знать!Будь добрим сином чи дочкою,Поганим вчинком не зганьби;Ти роду власного ніколи,Люби свою сім'ю і школу,Свою Україну люби!

pptx
Додано
30 липня 2018
Переглядів
2185
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку