Презентація "Ти у світі не один"

Про матеріал
Матеріали до заняття з елементами тренінгу спрямованого на розвиток комкнікативних навичок. Складається з теоретичного та практичного блоку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ти у світі не один. Розвиток комунікативних навичок

Номер слайду 2

Найбільша розкіш на світі – це розкіш людського спілкування.

Номер слайду 3

Спілкування є необхідною умовою існування людини, одним з найважливіших чинників її соціального розвитку. Без спілкування людина не може ні жити ні працювати, задовольняти свої потреби – це умова розвитку особистості. Саме слово „спілкування” вказує на щось спільне, колективне, те, що об'єднує людей. Але потрібно пам'ятати, що кожна людина – це особистість, індивідуальність, і для того, щоб вміти адекватно сприймати і розуміти її відношення, потрібно виявляти спостережливість, як до самої людини, так і до форми вираження цих відносин. Для цього потрібно мати певні знання, навички, уміння і постійно поглиблювати їх. Щоб взаємодія була успішною в особистості повинні бути сформовані такі психологічні якості, як здатність до емпатії, саморефлексії, вміння презентувати себе, тощо.

Номер слайду 4

Спілкування — це складний, багатоплановий процес встановлення і розвитку контактів між людьми, що виникає на основі потреб і спільної діяльності та включає в себе обмін інформацією, думками, ідеями, сприймання та розуміння іншого.

Номер слайду 5

Вправа «Коло соціальних зв’язків»Мета: пошук зовнішніх ресурсів. Потрібно заповнити кола іменами людей з ким ви підтримують контакти. Ці запитання допоможуть вам: - З ким ти можеш поділитися почуттями?- Від кого можеш отримати пораду?- З ким ти хочеш більше проводити часу?Якщо не вистачатиме кругів для імен, то можна їх домалювати.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Види спілкування. Безпосереднє — задіяні органи та частини тіла, дані людині від природи — рот, голосові зв’язки, руки, ноги. Інші підручні засоби не використовують. Опосередковане для здійснення комунікації застосовують додаткові можливості. Цей вид включає використання мобільного телефону, комп’ютера та інші технічні пристрої. Пряме – люди спілкуються між собою особисто. Непряма — взаємодія відбувається за участю третіх осіб. Це переговори, поширення чуток чи інший спосіб передачі.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Вправа «Друг та дружба»

Номер слайду 13

Вправа «Плітка»Дуже своєрідно відбувається королівське весілля на індонезійському острові Ява, де збереглися ще давні аристократичні звичаї. Спочатку наречений дарує нареченій злиток золота вагою 99 грамів та розкішну книгу. У цьому зберігаються народні звичаї. Потім під традиційну музику наречені кидають одне в одного листя дерев, що символізує любов. Потім наречений настає на свіже куряче яйце, а наречена в тазі омиває йому забруднену ногу. Це символізує прихильність та вірність. Після цього пара починає повзати по приміщенню на колінах, випрошуючи у близьких родичів, що сидять у кріслах, прощення. Завершується церемонія тим, що наречений та наречена годують один одного з рук.

Номер слайду 14

7 «ні» у спілкуванні:плітки;осуд;негатив;пиха;виправдання;перебільшення;догматизм.

Номер слайду 15

4 «так» у спілкуваннісенс (постійно запитуйте себе, навіщо ви хочете розпочати цю розмову і чи потрібна вона взагалі);автентичність (будьте собою і приймайте співрозмовника таким, який він є);щирість (якщо ви будете нещирі, співрозмовник це відчує);любов (втілена у повазі до співрозмовника, його бажань та інтересів).

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
25 жовтня 2023
Переглядів
206
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку