Презентація "Толерантність - це мистецтво співжиття"

Про матеріал
Презентація до класної години "Толерантність - це мистецтво співжиття". Поняття "толерантність", інтерактивні вправи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Толерантність – це мистецтво співжиття

Номер слайду 3

- В українській мові – це поблажливість, терпимість до чиїхось думок, поглядів, вірувань тощо.- В англійській мові – це готовність і здатність без протесту сприймати особистість або подію.- У французькій – повага свободи іншого, його способи думки, поведінки, політичних і релігійних поглядів.- У китайській – уміння дозволяти, допускати, проявляти терпимість до інших.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

терплячий, товариський, тактовний. обережний, об'єктивний, оригінальний, особливий. лояльний, лагідний, легкий у спілкуванні. енергійний, елегантний, ефективний.рівний, розсудливий, рівнозначний, рівноправний.акуратний, авторитетний.надійний, найдорожчий.терплячий. необхідний людям, ніжний, незалежний.інтелігентний, ідеальний, ідейний.співпереживаючий, співчуваючий, сприймаючий свободу думок і дій іншого, страждаючий.тактовний, товариський. Толерантність

Номер слайду 7

Ситуація 1 Оксана часто пропускає уроки без поважних причин. Як ставитись до цього? Варіанти: • Засуджувати вчинки учениці. • Вважати, що це - особиста справа Оксани і не втручатися. • Із розумінням ставитись до проблеми Оксани, поступово заохочувати її до навчання.

Номер слайду 8

Ситуація 2 Вадим постійно виявляє неповагу до інших, грубість до своїх товаришів. Як бути? Варіанти: • Прагнути уникати спілкування з Вадимом. • Відповісти грубістю на грубість. • «Ковтати» образи і проводити з учнем роз'яснювальну роботу.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

16 листопада – міжнародний день толерантностіДекларацією принципів толерантності”, затвердженою у 1995 р. на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

pptx
Додано
31 березня 2020
Переглядів
1397
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку