Презентація "Толерантність"

Про матеріал
Даний матеріал можна використовувати на уроках основ здоров`я та на виховних годинах. Мета: переконати учнів бути толерантними та на прикладах довести значення цього терміну та розуміння змісту цього поняття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що таке толерантність?

Номер слайду 2

«…Толерантність означає повагу, прийняття і правильне розуміння багатьох різноманітних культур нашого світу, наших форм самовираження і способів проявів людської індивідуальності. Толерантність - це обов'язок сприяти утвердженню прав людини, .. демократії та правопорядку ... » (Декларація принципів толерантності, затверджена резолюцією 5.61 Генеральної конференції ЮНЕСКО від 16 листопада 1995 року) Толерантність

Номер слайду 3

Це слово в медицині означає здатність організму переносити вплив тих чи інших чинників. У суспільстві толерантність означає терпимість до інших думок, поглядів, традицій.

Номер слайду 4

Толерантність – це гармонія в різноманітті.

Номер слайду 5

Толерантність – шлях до миру і злагоди.

Номер слайду 6

Для того, щоб досягти успіху у власному житті, не витрачати сил на конфлікти, «побутові війни», кожному доцільно сформувати у собі толерантність як рису характеру. Для цього необхідно:

Номер слайду 7

бути готовими до того, що всі люди різні – не кращі й гірші, а просто різні; навчитися сприймати людей такими, якими вони є, не намагаючись змінити в них те, що нам не подобається;

Номер слайду 8

цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки, почуття, переконання незалежно від того, чи збігаються вони з нашими;

Номер слайду 9

зберігати «власне обличчя», знайти себе і за будь-яких обставин залишатися собою.

Номер слайду 10

Ми будуємо культуру світу. Ми більше отримаємо, ніж віддамо, якщо будемо частіше згадувати про те, що нас єднає, про те, що людина стає Людиною тільки завдяки іншій людині.

Номер слайду 11

Наша земля - це місце, де ми можемо любити один одного, дотримуватися традицій і продовжувати історію Планети Толерантності.

Номер слайду 12

Якщо кожен один до одного буде терпимим, то разом ми зробимо толерантним наш світ.

ppt
Додано
13 грудня 2021
Переглядів
602
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку