Презентація "Топ-12 винаходів людства"

Про матеріал
Топ-12 винаходів людства. Підійде для 3-11 класу. Користуйтеся. Сподіваюсь підійде!!!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчий проєкт «Мій топ-12 винаходів людства»Підготувала учениця 5-Б класу Уляна Веприцька

Номер слайду 2

Кожне десятиліття, а може, і кожен рік відкриває нових геніїв, які створюють новаторські винаходи в різних галузях. Але траплялися значні технологічні прориви – винаходи людства, що змінили світ, кардинально покращили спосіб життя людей, зробили світ розумнішим, кращим, а іноді навіть веселішим.

Номер слайду 3

ПАРОВИЙ ДВИГУНПерша версія парової машини датується 3 століттям нашої ери, лише на рубежі 19 століття та при настанні індустріальної епохи з’явилася сучасна форма двигуна внутрішнього згоряння. Цей феноменальний винахід зіграв ключову роль у винаході інших машин, таких як автомобілі та літаки, які змінили обличчя планети, в якій ми живемо. rrrrr

Номер слайду 4

КОЛЕСОЦей великий винахід з’явився в 3500 р. до н.е. і став одним з найважливіших винаходів, що змінив людство. Колесо використовувалося для полегшення ведення сільського господарства, транспортування та відкриття інших чудових винаходів – починаючи від годинників і закінчуючи сучасними транспортними засобами. rrrrr

Номер слайду 5

ЦВЯХИЦей винахід став можливим завдяки 2000-річній історії Стародавнього Риму, де люди вперше навчилися відливати метал і надавати йому потрібну форму. Машини для виготовлення цвяхів з'явилися між 1790 і початком 1800 років. Після того, як англійський винахідник Генрі Бессемер розробив процес масового виплавлення сталі, залізні цвяхи минулих років поступово зникли.rrrrr

Номер слайду 6

КОМПАСПерший компас був створений у Китаї за часів Ханської династії між 2 і 1 століттями до н.е. Цей компас створили з магнетиту — природно намагніченого залізняку. 

Номер слайду 7

ДРУКАРСЬКИЙВЕРСТАТВинахід, що змінив свідомість!Йоганнес Гутенберг винайшов друкарський верстат у 1450 році. Лише в 19 столітті залізні компоненти замінили дерев’яні деталі, щоб пришвидшити процес друку.

Номер слайду 8

КОМП’ЮТЕРВинахід, що заклав фундамент фантастичним відкриттям!Принцип роботи сучасного комп’ютера вперше згадується Аланом Тюрінгом. Перший механічний комп’ютер був винайдений на початку 19 століття. Це допомогло військовим літакам швидко літати, виводити на орбіту космічні кораблі, контролювати медичне обладнання, створювати візуальні знімки, зберігати величезну кількість інформації та дозволяло функціонувати автомобілям, телефонам та електростанціям. 

Номер слайду 9

ІНТЕРНЕТВинахід, який підняв нас над фізичним світом!Інтернет був вперше розроблений у 1973 році Вінтоном Серфом за підтримки Агентства сучасних наукових проектів Міністерства оборони США (ARPA). Цей винахід (разом із Всесвітньою павутиною) є головним революційним винаходом людства XX століття.

Номер слайду 10

ВСЕСВІТНЯ ПАВУТИНА (World Wide Web)Всесвітню павутину (WWW- World Wide Web) вперше спрогнозував Артур Кларк, коли він написав, що машини одного дня принесуть накопичені знання про світ у наші пальці, поєднуючи телефон, фотокопіювач, телебачення та комп’ютер. Однак винахід було зроблено через 19 років у 1989 році працівником CERN Томом Бернерсом Лі.

Номер слайду 11

ТЕЛЕБАЧЕННЯТоп винахід для розваг та освіти. Винахід сучасного телебачення – це робота двох людей: Володимира Косма Зворикіна (1923) та Філона Фарнсворта (1927). Телебачення було також одним з найбільших винаходів, яке розвивалося від механічної до електронної, кольорової, цифрової, розумної та тепер тривимірної версії. 

Номер слайду 12

ЛАМПОЧКАТоп винахід для нашого житла. Винахід лампочки відбувався протягом 1800-х років. Томас Едісон вважається основним винахідником лампочки, яка пропрацювала 1500 годин без вигоряння в 1879 році.

Номер слайду 13

ПЕНІЦИЛІНВинахід, що змінив медицину. Пеніцилін був випадково виявлений у бактеріях Петрі лауреатом Нобелівської премії Олександром Флемінгом у 1928 році. Препарат Пеніцилін – це група антибіотиків, яка лікує декілька видів інфекцій у людини, при цьому не завдаючи їй шкоди.

Номер слайду 14

ТЕЛЕФОНУ 1876 році Олександр Грехем Белл приєднав дві чашки ниткою і використовував їх для розмови з одного кінця та прослуховування з іншого. Телефон, який згодом також став мобільним телефоном, мав рятувальний вплив на людство, особливо у сфері бізнесу та спілкування. Поширення звукової мови в усьому світі – це неперевершене досягнення до сьогодні.

Номер слайду 15

Нам часто видається, що вже найосновніші речі винайдено. Проте не забуваймо, що сьогодні наш світ рухається як ніколи швидко і, без сумніву, на людство чекають нові відкриття.

pptx
Додано
18 січня
Переглядів
2846
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку