Презентація "Торгівля людьми - грубе порушення прав людини"

Про матеріал
Потрапити у небезпечну ситуацію може будь-хто. Володіння інформацією про сучасне рабство може допомогти скрутній ситуації. Матеріал допоможе бути обізнаними і пильними.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Торгівля людьми – грубе порушення прав людини

Номер слайду 2

За даними ООН, людей продають у рабство в 127 країнах світу. Торгівля людьми – це злочин, жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки і діти як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації. Нині у світі понад 21 мільйон людей є жертвами примусової праці. Чоловіки, жінки і діти потрапляють до рук торговців людьми у власних країнах та за кордоном. При цьому страждають усі країни – і країна походження, транзиту, і країна призначення.

Номер слайду 3

В 11 державах відмічений «дуже високий» рівень активності викрадачів людей, серед них – Росія, Україна, Білорусь, Молдова і Литва.     Сьогодні проблема торгівлі людьми стала надзвичайно актуальною для нашої держави. Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу. Прагнучи кращої долі, молодь їде за кордон шукати роботу, і через свою довірливість часто стає жертвою різноманітних методів та форм експлуатації. 

Номер слайду 4

Щороку  в Україні, Білорусії, Болгарії, Молдові, Румунії до тенет работоргівців потрапляє близько 225 тис. людей. Форми торгівлі людьмирабство або звичаї, подібні до рабства;підневільний стан;залучення в боргову кабалу;торгівля людьми з метою сексуальної експлуатації;торгівля людьми з метою використання у порнобізнесі;торгівля людьми з метою трудової експлуатації (примусова праця);торгівля людьми з метою використання у жебракуванні;торгівля людьми з метою вилучення органів;торгівля людьми з метою використання у збройних конфліктах;торгівля людьми з метою втягнення у злочинну діяльність;проведення дослідів над людиною без її згоди;примусова вагітність;усиновлення/удочеріння з метою наживи.

Номер слайду 5

Україна виступає одночасно і як країна призначення (в основному, з країн СНД і Азії), і як країна походження і транзиту (до Західної Європи, Японії, США, Австралії, Ізраїлю й ін.). Причини торгівлі людьмиінформаційні:– погана обізнаність українських громадян щодо можливостей працевлаштування за кордоном та їх наслідки;– публікації багатообіцяючої реклами в пресі та «агітація»– низька обізнаність стосовно своїх прав.правові:– відсутність належної системи захисту потерпілих;– недостатнє покарання злочинців.причини, пов’язані з «людським фактором»:– складні стосунки в сім’ї (відсутність або недостатність батьківської опіки над дітьми, вживання батьками алкоголю, наркотиків; очікування фінансової допомоги від одного з членів родини ….)– слабкі професійні навички;– зависока або занизька самооцінка;– бажання зробити запаморочливу кар’єру;– швидко без зайвих зусиль заробити великі гроші;– жага до «красивого життя»;– надмірна схильність до ризикованої поведінки;– зайва довірливість

Номер слайду 6

КОЖЕН ПОСТРАЖДАЛИЙ МАЄ ПРАВО НА ДОПОМОГУПам’ятайте, що торгівля людьми – явище, яке існує в усіх країнах. Потрапити у небезпечну ситуацію може будь-хто. Володіння інформацією про сучасне рабство може допомогти вам у скрутній ситуації. Будьте обізнаними і пильними, і тоді подібна біда вас омине.

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
25 травня 2020
Переглядів
819
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку