Презентація «Той, що творить добро, творить саме життя».

Про матеріал
Мета. Ознайомити зі світом позитивних та негативних емоцій; учити учнів проявляти доброту, співчуття, турботу про інших; розвивати мислення, почуття відповідальності за свої вчинки; виховувати віру в силу добра.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Я всміхаюсь сонечку: – Здрастуй, золоте! Я всміхаюсь квіточці: – Хай вона цвіте! Я всміхаюсь дощику: – Лийся, мов з відра! Друзям усміхаюся Зичу всім добра! М. Познанська

Номер слайду 3

Девіз: Хай сьогодні в кожне серце наш урок додасть тепла. Хай прийде до нас натхнення, в очах сяє доброта.

Номер слайду 4

Народна мудрість Вправа”Знайди кінцівку” Хто людям добра бажає, робиш зло – зла і сподівайся. Роби добро – не кайся, як сонечко в небі. Все добре пам'ятай, той і собі має. Добре серце, та нагород за це не вимагай. Живи, добро звершай, а зла уникай.

Номер слайду 5

Легенда За легендою, коли народжується дитина, Бог запалює на небі нову зірку і посилає до дитини ангела - охоронця. Уві сні ангел цілує дитину тричі: в чоло — аби вона зростала розумною; в личко — щоб була красивою; в груди — аби здоров'я, любов та доброта вселилися в її тіло, серце та душу.

Номер слайду 6

Гра “Так чи ні” Тема: Якщо ти добра людина, то повинна 1.Захищати слабшого. 2. Насміхатися з чужого горя. 3. Допомагати тим, хто цього потребує. 4. Ділитися тим, що в тебе є. 5. Ображати інших. 6. Робити якусь справу не за похвалу. 7.Шанувати працю інших. 8. Бережно відноситися до оточуючого середовища.

Номер слайду 7

Хвилинка фантазії Якщо б до вас прийшов чарівник, що б ви попросили у нього: гарну зовнішність, красивий одяг, подарунки, чуйне серце чи ще щось?

Номер слайду 8

Творче завдання “Квітка доброти“ «Чесноти доброї людини» довіра – (фіолетовий) вірність – (оранжевий) чуйність – (зелений) взаєморозуміння – (жовтий) чесність – (голубий) співчуття – (синій) щедрість – (рожевий)

Номер слайду 9

Операція-рейд “Розчисти джерело” В лісі джерело знайшли, Провідати його пішли. Багато листя позгортали – Джерельце вмить веселим стало.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Трудовий десант “Прибирання території шкільного подвір’я” На подвірї біля школи Потрудились, як ніколи! Сміття ж потрібно позбирати! Завжди чистоту тримати!

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Акція “Допомога пернатим друзям” Шпаківні майстрували ми завзято, Для птахів захотіли зробити свято. Щоб імена всі наші знали Й голосніше нам співали.

Номер слайду 14

Збір-гра “Я доглядаю кімнатні рослини Давайте листочки у квітів помиєм, Земельку підпушити – теж ми умієм! Зеленійте рослинки, радуйте нас. Найкрасивішим буде наш клас!

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Правила доброти Допомагайте тим, хто має у цьому потребу. Не будьте жадібними. Жалійте інших. Вибачайте помилки інших. Бережіть рідні краєвиди, охороняйте їх. Шануйте і поважайте працю інших. Творіть добро і пам’ятайте – ми люди.

ppt
Додано
2 жовтня 2021
Переглядів
500
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку