Презентація Трагедія Чорнобильської АЄС

Про матеріал
Матеріали призначенні для наочної виховної години присвяченої трагедії на Чорнобильській станції. Презентацію можна використовувати, як на уроці історії для 11 класу так і для виховної години в інших.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про Чорнобиль:

Номер слайду 2

1. Чорнобильській катастрофі присвоїли сім балів з 7 можливих за міжнародною шкалою ядерних подій (INES), що зробило її найбільшою техногенною катастрофою тих часів. Слід зазначити, що 7 балів також присвоїли аварії на АЕС Фукусіма-1, Японія, в 2011 році, де в результаті землетрусу теж сталася катастрофа.

Номер слайду 3

2. В результаті аварії на Чорнобильській АЕС було викинуто в 100 разів більше радіації, ніж від ефекту атомних бомб, скинутих на Хіросіму і Нагасакі в 1945-у році.3. Ядерні дощі пройшли так далеко, що дійшли навіть до Ірландії.4. Не секрет, що через аварію на Чорнобильській АЕС, Радянський Союз, а зараз Росія і Україна втратили сотні мільярдів доларів.5. 800 тисяч чоловіків ризикували своїм життям та здоров'ям, аби запобігти наслідкам аварії і стабілізувати ситуацію. Вони трудилися в зоні підвищеного ризику, піддаючись впливу радіації. 25 тисяч з них померли, а понад 70 тисяч стали інвалідами.6. 20% з цих смертей були самогубствами.7. Грінпіс стверджує що аварія в Чорнобилі стала причиною смерті від раку близько 90 тисяч осіб по всьому світу.8. Деякі люди повернулися зі своїми сім'ями в постраждалий район, щоб в своїх інтересах використати компенсації від держави.

Номер слайду 4

9. Багато лікарів в Східній Європі та Радянському Союзі рекомендували вагітним жінкам зробити аборт, щоб уникнути ризику народження дітей з вадами та захворюваннями, навіть незважаючи на те, що рівень радіації, впливу якої піддавалися жінки, був досить низький.10. Близько 97% радіоактивних речовин залишилися в напівзруйнованому саркофазі ЧАЕС.11. Офіційні джерела стверджують, що потрібно буде до 100 років, перш ніж станція буде повністю списана.12. 200 тонн радіоактивних матеріалів досі перебуває в реакторі Чорнобильської АЕС

pptx
Додано
22 квітня
Переглядів
40
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку