Презентація. Тренінг "Сімейні цінності"

Про матеріал
Тренінг розроблено з метою пропаганди сімейних цінностей, визначення місця родини в житті людини, обговорення значення сім’ї для задоволення матеріальних і духовних потреб людини; визначення та аналізу чинників міцної родини, рівня готовності до дорослого життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тренінг “Сімейні цінності”Цінності – це те, що людина особливо цінує в житті, чому вона надає особливого, позитивного життєвого сенсу.

Номер слайду 2

Правила тренінгу Активність Щирість Повага Слухати і чути Говорити коротко і по черзі Говорити від свого імені

Номер слайду 3

Одного разу філософа Сократа запитали: «Що робити, щоб кохання з першого погляду не принесло біди?» Він відповів: «Уважно дивитись в 2-й раз, а потім  в 3, 4, 10-й. Треба почекати, поки пройде сліпота закоханості і відновиться гострота зору. А для цього потрібно не менше 1,5 року… І можна створювати сім’ю»

Номер слайду 4

«Асоціація»У кожного своє уявлення про сім'ю. Які асоціації з цим словом виникають у вас?• Якщо сім'я - це будівля, то яка ...• Якщо сім'я - це колір, то який ...• Якщо сім'я - це музика, то яка ...• Якщо сім'я - це геометрична фігура, то яка ...• Якщо сім'я - це настрій, то який ...

Номер слайду 5

“Моя сім’я” Як я уявляю мою майбутню сім’ю: - малюнок;- презентація.

Номер слайду 6

Моя сім’я. Асоціативний кущ “Моя сім’я”

Номер слайду 7

Номер слайду 8

“Що важливіше?” 1. Любов 2. Спільні інтереси 3. Почуття самотності 4. Випадковість 5. Співчуття 6. Матеріальна забезпеченість майбутнього чоловіка (дружини) 7. Швидке народження дитини

Номер слайду 9

Номер слайду 10

“Ідеальна половинка” Дружина: - розум;- ніжність;- доброта;- готовність в усьому підкорятися чоловікові;- вміння настояти на своєму;- поступливість;- працьовитість;- скромність;- ощадливість;- домосідство;- любов до дітей;- вірність;- свій варіант відповіді. Чоловік: - розум;- ніжність;- доброта;- готовність в усьому підкорятися чоловікові;- вміння настояти на своєму;- поступливість;- працьовитість;- скромність;- ощадливість;- домосідство;- любов до дітей;- вірність;- свій варіант відповіді.

Номер слайду 11

Дерево сімейних цінностей Перелік можливих сімейних цінностей: повага, турбота про кожного члена сім'ї, фінансова забезпеченість, здоров'я, любов, взаєморозуміння, спільні цілі, сімейні традиції, спільне хобі, освіта, спільне проведення вихідних, комфортабельне житло, діти, заняття спортом,високооплачувана робота,наявність спільних друзів,спільні подорожі, відданість, розваги, спільна праця, вірність, кар'єрний ріст, довіра.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Секрети сімейного благополуччя- в гармонії взаємин, яка залежить від обох;- у спілкуванні з друзями. Це зробить життя більш насиченим та цікавим;- треба частіше помічати і відзначати один у одного позитивне, - постійне підкреслювання недоліків не зміцнить відносини;- треба приймати людину такою, якою вона є, не «перекроювати» його на свій манер;- природа кохання не терпить фальші, брехні і зради;- треба поважати світ іншого, його думки, прагнення, почуття, вміти підтримати і в радісну, і в скрутну хвилину; думайте спочатку про того, хто з вами поруч, а потім вже про себе; не дозволяйте собі те, що ви забороняєте іншому; визнавайте права і гідності людини, що йде по життю поруч з вами.

Номер слайду 14

Дні,присвячені сім’ї

Номер слайду 15

У давні часи жила одна сім'я, і в ній панували любов і злагода. Чутка про це долетіла до правителя тих місць, і він запитав у глави сім'ї: «Як вам вдається жити, ніколи не сварячись, не ображаючи один одного?» Старець узяв папір і написав на ньому щось. Правитель подивився і здивувався, на аркуші було написано сто разів одне і те ж слово ... Яке це слово? ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ

Номер слайду 16

ДАРува. ТИ ОДИН ОДНОМУ РАДІСТЬ! Головна мета сімейного життя…

Номер слайду 17

Сім'я, любов і вірність. Це стовпи, на яких тримається наше життя. Адже саме сім'я є тією цеглинкою з якої складається добробут та спокій у нашій державі. Сім'я дає нам відчуття ґрунту під ногами, любов пов'язує нас з Богом, а вірність укріплює нашу віру в людей. Все це - складові людського щастя. Тож, хай любов'ю іскряться очі, мир і спокій поселяться у ваших душах! А, головне, хай в майбутньому вдома на вас завжди чекають щирі і люблячі люди!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Калиновська Ірина Павлівна
    Чудовий матеріал!Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Вовк Ганна Вільгельмівна
    Дуже вдячна за матеріал.Така інтересна презентація.Не зупиняйтеся.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 жовтня 2020
Переглядів
8128
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку