Презентація "Тварини -рекордсмени"

Про матеріал
Презентація про тварин-рекордсменів є цікавим доповненням до вивчених тем про тварин
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тварини-рекордсмени

Номер слайду 2

Найбільша сухопутна тварина – самець африканського слона. Найвідоміший його екземпляр досягав висоти 3,8 м у холці.

Номер слайду 3

Найбільша кішка — тигр. У самця тигра довжина тіла від кінчика носа до кінчика хвоста дорівнює в середньому 3,15 м,висота в холці 99 – 107 см,вага звіра – близько 265 кг.

Номер слайду 4

Найвищий ссавець – жираф. Забарвлення цих тварин це чудовий засіб маскування . Найвищим зареєстрованим екземпляром був 9-річний самець висотою 6,1 м.

Номер слайду 5

Найбільша ящірка – дракон комодо . Середня довжина самців складає 2,25 м, а маса приблизно 59 кг. Найбільшим з варанів був екземпляр довжиною тіла якого дорівнювала 3,10 м, а маса – 166 кг.

Номер слайду 6

Найдовша ящірка – кабаро. Найдовша ящірка – кабарогойя. Її довжина 4,75 м, але більша її половина припадає на хвіст.

Номер слайду 7

Найбільша сухопутна черепаха – слонова . Найбільший екземпляр слонової черепахи, названої Голіафом, знаходиться в заповіднику в Сейснері, штат Флорида,США, з 1960 року.Її довжина складає 135,5 см, ширина – 102 см,а вага майже 385 кг.

Номер слайду 8

Найбільша серед акул китова акула. Вона не хижак. Завдовжки ця акула 15-17 метрів,а її маса сягає 20-30 тонн.

Номер слайду 9

Серед китів найбільшим є синій або голубий кит. Довжина якого сягає 33 метри, а маса150 тонн. Його язик важить 4-5 тонн,3-метровий шлунок в якому вміщуються 1 тонна їжі (планктон).

Номер слайду 10

Найбільший ведмідь – білий. Вага більшості самців білого ведмедя коливається від 300 до 600 кг, довжина тіла — від 2.4 до 2.6 метра. Найбільший білий ведмідь був застрелений в протоці Коцебу (Аляска) в 1960 році. Його вага була 1 002 кілограми, і ставши на задні лапи, він мав зріст 3.38 метра — це був найбільший хижий звір, вбитий за всю сучасну документовану історію полювання.

Номер слайду 11

Андійський кондор — один з найбільших літаючих птахів у світі; хоча від дзьоба до хвоста птах в середньому на 5 см коротше, ніжкаліфорнійський кондор, проте за розмахом крил (280–325 см) він значно перевершує свого найближчого родича. До того ж він важчий — вага самців досягає 11-15 кг, самок — 7,5-11 кг. Довжина дорослих птахів коливається в межах від 117 до 135 см. Правда, слід враховувати, що вимірювання проводять переважно серед птахів, що утримуються в неволі. Найдовший птах цього виду мав 140 см за розмаху крил 336 см.

Номер слайду 12

Страус (струсь), африканський страус (Struthio camelus) — найбільший у світі птах. На зріст сягає до 2 м 70 см. Дорослий самець страуса може мати масу до 100 кілограмів. Через велику масу тіла страуси не можуть літати. Розвивають швидкість до 70 км/год.

Номер слайду 13

Найменші у світі птахи – колібрі. Колібрі надзвичайно рухливі птахи. Вони літають дуже швидко, швидкість польоту досягає 80 км/год, або майже 400 своїх корпусів в секунду. Дрібні види колібрі роблять до 500 помахів крилами за секунду і тому видають у польоті дзижчання, крупні види роблять 8-10 помахів за секунду, проте по землі вони пересуваються незграбно.

Номер слайду 14

Найменша у світі миша – лугова . В Україні є найменшим за розмірами представником гризунів. Довжина 50 - 66 мм, хвоста 49 - 56 мм, вага 7 - 10 г. Тривалість життя – до 2 років. Забарвлення спини – кольору охри з різними відтінками, черево – біле. Очіта вуха невеликі. Хвіст довгий, допомагає тварині чіплятись за стебла рослин. Гніздо робить на землі або на стеблах рослин. Зимою може ховатися у скиртах сіна або інших укриттях. Живиться насінням, ягодамита комахами. Великої шкоди сільському господарству не завдає.

Номер слайду 15

Американські дослідники кажуть, що знайшли найменший у світі вид жаби у Папуа-Новій Гвінеї. Її довжина сягає лише семи міліметрів. Науковці також знайшли інший вид дрібних жаб, однак трохи більших - Paedophryne swiftorum. Дослідники припускають, що маленький розмір жаб може бути пов'язаний з умовами їхнього проживання. Саме мініатюрний розмір цього темно-коричневого земноводного дозволяє йому полювати серед товстого опалого листя, яке лежить на поверхні ґрунту в лісі. Науковці розповідають, що знайти цю тварину теж було нелегким завданням. Завдяки своєму кольору ці жаби майже непомітні серед листя і видають звук, схожий на комах. Тож виявити їх дуже важко.

Номер слайду 16

Дякую за увагу!!!!

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Презентації
НУШ
Додано
8 жовтня 2023
Переглядів
541
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку