презентація " Тварини"

Про матеріал
Розширити поняття про тварин. Познайомити з класифікацією тварин. Формувати вміння визначати істотні ознаки тварин
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТВАРИНИ

Номер слайду 2

ТВАРИНИЖИВІ ОРГАНІЗМИ, ЯКІ ХАРЧУЮТЬСЯ ГОТОВОЮ ЇЖЕЮ,МАЮТЬ ЗДАТНІСТЬ ПЕРЕМІЩАТИСЯ У ПРОСТОРІ ТА РОСТИ В МОЛОДОМУ ВІЦІ

Номер слайду 3

6 ТИПІВ ТВАРИНПЛАЗУНИЗЕМНОВОДНІРИБИССАВЦІКОМАХИПТАХИ

Номер слайду 4

ЗЕМНОВОДНІАБО АМФІБІЇ – У ПРОЦЕСІ ЕВОЛЮЦІЇ СТАЛИ ПЕРШИМИ НАЗЕМНИМИ ХРЕБЕТНИМИ. Проходять стадію метаморфозу. Продовжують рости протягом всього життя. Не здатні підтримувати температуру тіла, відмінно від температури навколишнього середовища. Розмножуються у воді.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

АБО РЕПТИЛІЇ – ХОЛОДНОКРОВНІ (їх температура тіла залежить від температури довкілля). На зиму вони впадають у стан анабіозу ( в сплячку) ПЛАЗУНИ

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ЗА СПОСОБОМ ЖИВЛЕННЯ ТВАРИН ПОДІЛЯЮТЬ НА 3 ГРУПИ: РОСЛИНОЇДНІХИЖІУСЕЇДНІ

Номер слайду 9

ЗА УМОВ ЖИТТЯ ТВАРИНИ ПОДІЛЯЮТЬСЯ НА 2 ГРУПИ: ДИКІСВІЙСЬКІ

Номер слайду 10

Безлегеневі саламандри. Ці тварини не мають легенів, більшість постійно знаходиться у воді. Деякі види мешкають на суші. Як передбачається, деяким хвостатим земноводним свого часу знадобилося знову повернутися у воду. Проте, потім знову довелося вийти з води. Але повторно придбати легені не вдалося. Ось і дожили ці земноводні до наших днів, дихаючи через шкіру і слизову оболонку рота.

Номер слайду 11

Салама́ндра. Єдина родина хвостатих, наявна у фауні України. Поміж цих амфібій є види, пов'язані з водоймами лише у сезон розмноження, хоча інші є повністю водні.

Номер слайду 12

Жаба озерна . Амфібії цього виду виходять з місць зимівлі залежно від погодних умов весни кожного року, але найчастіше у березні-квітні. Понадто, у теплі зими на півдні України (південний берег Криму) озерні жаби можуть бути активними цілорічно.

Номер слайду 13

Ропуха звичайна . Інша назва — ропуха сіра. Живляться ропухи комахами та малорухомими наземними формами безхребетних. Поїдають гусінь, жуків, павуків, багатоніжок, дощових хробаків, молюсків.

Номер слайду 14

Тритони можна зустріти в Карпатах. Також тритон звичайний був помічений в Житомирі.

Номер слайду 15

Рибозмії проживають у  тропічних і субтропічних зонах.

Номер слайду 16

Хвостаті черв'яги  - полюбляють тропічні вологі ліси, гірську місцину із щільною лісовою підстилкою та гниючою рослинністю. зустрічаються на висоті до 2000 м над рівнем моря. Увесь час проводять у землі, риючи ходи у ґрунті. Живляться різними безхребетними, що трапляються на шляху. Самиці відкладають яйця на березі, а розвиток личинок відбувається у воді

Номер слайду 17

Змії відомі з початку крейдового періоду. Пересуваються за рахунок бокових вигинів та зміни нахилу дуже рухомих ребер. Кількість хребців, як правило, більше 200, у деяких змій досягала 435. В отруйних змій у верхній щелепі розташовані отруйні зуби. 

Номер слайду 18

Крокодили з’явилися на планеті близько 84 мільйонів років тому. Слово походить від грец. κροκόδειλος — «галечний черв'як», через бугристу шкіру цих тварин. Ці сильні хижі рептилії, активні переважно вночі, живуть як у воді, так і на суші.

Номер слайду 19

Черепа́хи існують впродовж 250 мільйонів років та поширені по всій землі і живуть як у воді, так і на суші. Ростуть черепахи протягом усього життя. З віком їх ріст стає повільнішим. Живуть тварини довго. Багато видів черепах доживають до 100 років. Та це не межа. Корейські рибалки піймали черепаху з табличкою на панцирі, що вона жила ще в 14-му році династії Мін (панувала з 1368 р.), — тобто вік черепахи близько 600 років.

Номер слайду 20

Ящірки полюбляють піски, степи, зарості чагарників, лісисту місцину. Харчуються комахами, безхребетними, молюсками, гризунами, пташенятами, плодами й ягодами

Номер слайду 21

Хамелеони - найбільш відомі своєю здатністю змінювати колір тіла, Живляться переважно комахами та дрібними безхребетними. Великі види можуть поїдати дрібних птахів та ящірок. Полює із засідки — вибравши відповідне містечко, терпляче видивляється здобич, невпинно обертаючи очима на всі боки.

Номер слайду 22

Рослиноїдні Живляться лише  рослинною їжею. Особливості цих звірів в тому, що їх зуби пристосовані для ретельного пережовування жорстких тканин, багатих клітковиною. Більшість тварин цієї групи не можуть перетравлювати м’ясо або жувати його.

Номер слайду 23

Хижі Всі вони мають струнке тіло, потужні рухливі і здатні до швидкого бігу кінцівки, невелику голову з короткою мускулистої шиєю. Всі хижі тварини озброєні пристосуваннями для захоплення і вбивства здобичі: гострими кігтями і потужними розвиненими іклами. Хижаки полюють, підстерігаючи здобич або переслідуючи її. Для першого способу потрібне маскування, і хижаки в процесі еволюції придбали відповідне забарвлення під колір навколишнього фону.

Номер слайду 24

ласкатюленькіт лісовийяструбкуницявовк

Номер слайду 25

Всеїдні Тварини в раціоні яких присутня як рослинна, так і їжа тваринного походження. Деякі з представників всеїдних можуть їсти падло. 

Номер слайду 26

Дикі Тварини, природним середовищем існування яких є дика природа, які: перебувають у стані природної волі, або утримуються у напіввільних умовах. Видра Рись

Номер слайду 27

Лось Дикий кабан Дикобраз Ховрах

Номер слайду 28

Свійські тварини

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Матеріали до уроків
НУШ
Інкл
Додано
29 березня 2021
Переглядів
5720
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку