Презентація "Тварини, рослини та гриби Одеської області, які занесені до Червоної книги України"

Про матеріал
До презентації увійшли фотографії тварин, рослин та грибів Одеської області, які занесені до Червоної книги України. Матеріал можна використовувати на уроках природознавства у початковій школі, середній школі та на виховних заходах, які розглядають питання екології України. На підставі цього матеріалу можна відпрацьовувати проектні роботи учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тварини, рослини та гриби одеської області, які занесені до Червоної книги України (Виконала: Іовчева В. В., вчитель початкових класів, Бросківського ЗЗСО Сафьянської громади одеської області) На жаль, безліч видів тварин в світі знаходяться на межі життя і смерті. Не будемо розбиратися, чому так відбувається і хто в цьому винен (а винна, як правило, людина, і тільки в більш рідкісних випадках – природні фактори стають причиною вимирання). Краще помилуємося, поки ще є можливість: рідкісні тварини занесені до Червоної книги. 

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Тваринний світ степів утворюють головним чином рослиноїдні види: тхір степовий, тушканчик, їжак вухатий

Номер слайду 4

Птахи: журавель, орел степовий, хохітва, дрохва

Номер слайду 5

Із плазунів: гадюка степова, полоз

Номер слайду 6

Степи – це безлісі рівнини, укриті щільною трав`янистою рослинністю. Під забороною знищення ковила, тюльпани, крокуси, півники, півонія, горицвіт

Номер слайду 7

Гриби: Сморчок степовий, шампіньйон-романьєзі

Номер слайду 8

На одещині існує дунайський біосферний заповідник, національний природний парк «тузловські лімани», регіональний ландшафтний парк «Ізмаїльські острови», ландшафтний заказник «Савранський ліс», екологічний парк «картал» – ренійський район одещини.

Номер слайду 9

На сьогодні дикі степи майже повністю розорані. Лише окремі незаймані ділянки зберігаються в заповідниках, заказниках та національних парках. Люди намагаються врятувати природу, яку вже почали втрачати. Врятуємо природу – врятуємо планету Земля!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Політанська Ганна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 липня 2021
Переглядів
13932
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку