Презентація "Твір-опис за картиною І.І. Шишкіна "Ранок у сосновому у сосновому лісі"

Про матеріал
Презентація до уроку зв'язного мовлення із зарубіжної літератури "Твір-опис за картиною І.І. Шишкіна "Ранок у сосновому у сосновому лісі" допоможе учням підготуватися до письмової роботи: зрозуміти зміст живописного твору, удосконалити культуру усного та писемного мовлення, розвивати спостережливість, відчуття прекрасного, збагатити словниковий запас школярів; зацікавить обазотворчим мистецтвом іншої країни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Твір-опис за картиною. Урок розвитку мовлення із зарубіжної літератури у 6 класіПідготувала учитель Коростишівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 Житомирської обл. Карлінська О. В.

Номер слайду 2

Одинадцяте квітня Класна робота. Розвиток мовлення. Письмовий твір-опис за картиною Івана Шишкіна «Ранок у сосновому лісі»

Номер слайду 3

Бліц-інтерв’ю. Як називають опис природи в літературі?З якою метою його  використовують поети? Пригадайте вірші, в яких використано описи природи.

Номер слайду 4

Пейзаж Літературний живописний зображення природи Прощавайте, сині гори, білії сніги, Прощавайте, темні звори й світлії луги! Прощавайте, пущі дикі й тіняві гаї,  Прощавайте, буйні ріки й бистрі ручаї!  Р. Бернс

Номер слайду 5

Іван Іванович Шишкін (1832-1898) Російський живописець - один з найвідоміших майстрів пейзажу - створив понад 600 картин. У своїх творах художник висловив любов до рідної землі, до російської природи. Цю любов проніс він через усе своє життя та подарував глядачам у своїх полотнах.

Номер слайду 6

«Жито»«Дубовий гай»«Лісова галявина»«Перший сніг»«На Півночі дикій»

Номер слайду 7

«Ранок у сосновому лісі» - найвідоміша картина художника - створена у 1889 році

Номер слайду 8

Передній план (те, що зображено ближче до глядача, в центрі картини)Правий план(те, що зображено справа)Лівий план (те, що зображено зліва)Задній план (те, що зображено дальше від глядача)Пейзаж у живописі має

Номер слайду 9

Уважно розглянемо картину  Яке враження справила на вас картина?  Що на ній зображено?  Що зображено на передньому і задньому планах? Яким зображений ліс? Яка роль пейзажних картин? Яку роль відіграють ведмежата? Опишіть ведмежат. Хто, на вашу думку, доросла тварина для ведмежат? Як вона спостерігає за грою ведмежат? На які художні деталі варто звернути увагу? Назвіть їх. Які кольори використав художник?  Чому картину названо «Ранок у лісі»? Які думки і почуття вона викликає?

Номер слайду 10

План твору-опису за картиною І.І. Шишкіна «Ранок в сосновому лісі» І. Вступ. Художник і його картина. ІІ. Оснавна частина. Опис картини І. Шишкіна «Ранок у сосновому лісі» 1.     Лісові хащі. 2.     Дружна сімейка. ІІІ.    Висновок. Враження від картини.

Номер слайду 11

Словничок-підказкаІ.І. Шишкін - художник - пейзажист - автор картини - майстер пензля. Намалював - відтворив - передав - втілив - розкрив - показав - створив. Картина - пейзаж - полотно - художній твір. Кольори - тон – колорит. Настрій - радісний - бадьорий - спокійний.

Номер слайду 12

Уявіть себе екскурсоводом в картинній галереї. Розкрийте красу полотна, передайте своє враження та зацікавте відвідувачів. Домашнє завдання. Написати твір-опис за картиною «Ранок в сосновому лісі»

pptx
Додано
9 квітня 2020
Переглядів
5491
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку