Презентація "Творча робота до Дня Державного Герба України"

Про матеріал
Ми живемо в складні часи, Важливо бути патріотом, Для серця, вільної душі, То завжди певна є турбота. Батькам я вдячна за підтримку, Майбутнє творимо разом, А головне – ми УКРАЇНЦІ І рідний дім НЕ ВІДДАМО! Сьогодні День герба святкуєм, А в нім могутнє слово ВОЛЯ, Роботи творчі презентуєм, Бо Україна - НАША ДОЛЯ! Ці слова, які я присвятила батькам та учням свого класу, стали початком нашої творчої роботи. Коротка історія українського герба спонукала діток разом з батьками створювати герби нашої держави та герби власних родин. Можливо, цей досвід стане в пригоді при проведенні виховних заходів при вивченні державної символіки
Зміст слайдів
Номер слайду 1

цікаві факти про український тризуб. День Державного Герба: У рамках декади «Творимо майбутнє разом». Творча робота батьків та учнів 3 - А класу. Класний керівник: Веремейчук Ганна Миколаївна. Початкова школа «Лісові дзвіночки

Номер слайду 2

19 лютого 1992 року Верховна Рада України своєю постановою затвердила Державний Герб незалежної України. Ним став золотий тризуб на синьому щиті — знак Київської держави часів правління Володимира Великого, що символізує безперервність тривалого історичного розвитку українського народу.

Номер слайду 3

Є понад сорок версій, що пояснюють походження тризуба. Автори однієї версії вважають, що в тризубі зашифроване слово «воля». Тоді дехто також почав «розшифровувати» у тризубі початкові літери імен: Володимир, Ольга, Ярослав.

Номер слайду 4

Наші предки використовували тризуб як своєрідний оберіг. Зображення тризуба археологи зустрічали в багатьох пам’ятках культури, датованих ще першим століттям нашої ери.

Номер слайду 5

Тризуб — родовий знак Рюриковичів. З історичних джерел відомо, що посли князя Ігоря при укладенні договорів ставили печатки з тризубом. На монетах часів Володимира Святославовича з одного боку карбували його портрет, а з іншого — тризуб. За правління Ярослава Мудрого на монетах карбувалося зображення святого Георгія та тризуба на звороті.

Номер слайду 6

Офіційне зображення державного герба УНР з’явилося 22 березня 1918 року – рівно через два місяці після проголошення її незалежності.

Номер слайду 7

Особливим часом для відродження державної символіки стали події зими 2013-2014 року. На Майдані під час Революції Гідності тризуб малювали на щитах і шоломах.

Номер слайду 8

У травні 2014 року на фасаді готелю «Парус» у Дніпрі фанати футбольного клубу «Дніпро» намалювали найбільший в Україні державний герб.

Номер слайду 9

Державний Герб України Клименко Мирослава

Номер слайду 10

Курбаль Поліна Герб моєї родини Герб України

Номер слайду 11

Родинний і державний герби

Номер слайду 12

Булгакова Марія Сонячний гербнашої української родини

Номер слайду 13

Герб України Гнатюк Аріна

Номер слайду 14

Завжди залишайся УКРАЇНЦЕМ ! Токовчук Данііл

Номер слайду 15

Родинний і державний герби

Номер слайду 16

Міронов Назар Золото – пшеничнийгерб нашої українськоїродини

Номер слайду 17

Гром Уляна Герб української родини, яка любить природу

Номер слайду 18

Герб України Денис Собко

Номер слайду 19

Задоя Тимофій

pptx
Додано
19 лютого 2022
Переглядів
4962
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку